Publicerad 2013-04-28 19:11:00 i Matchreferat,

Dagen med stort D. Dagen vi längtat efter sedan september, det var dags för seriepremiär!
15 spelare från Torpa FFs damlag packade in sig i bilarna och rullade iväg mot destination Ribbavallen i Gränna. Vi hade denna gång vädret på vår sida (sist vi var i Gränna för match ösregnade det, så man trodde att man skulle få simma fram på planen).

Uppvärmning och uppladdning  i vanlig ordning, det märktes redan på uppvärmingen att detta skulle kännas i benen – det var nämligen inte bara seriepremiär utan även premiär för spel på gräs.

Domaren blåser igång matchen och redan från start har Gränna AIS övertaget. Vi går inte in närkamperna, kör ett avvaktade spel istället för att gå in i situationerna och är allmänt för stillastående. Detta resulterar i att Grännas duktiga spelare nr 9 i 20:e matchminuten tryckte in 1-0 målet. Sedan hinner 2-0, 3-0 och 4-0 trilla in innan Torpa skärper till sig och tar tag i spelet igen. Vi spelar dock inte alls som vi brukar, en dålig första halvlek av Torpa som Gränna utnyttjade maximalt, 4-0 håller sig till halvtid.

Seriepremiär_dam_gränna

Efter halvtidssnacket börjar Torpa äntligen ta tag i spelet, vi får till en hel del snygga passningssituationer – men som ej leder till några mål. Farligaste chanserna har Johanna Jacobson som kommer fri mot målvakt och lägger bollen över mål och Ida André som lyckas dribbla av sig målvakt men som hamnar för långt ut mot stolpen som gör att bollen inte går att få in. Vi är dock fortfarande mycket avvaktade i spel och går ej in i närkamperna ordentligt. Gränna lyckas även få 5-0 och 6-0 innan matchen blåses av.

Torpa lämnar den tunga förlusten och matchen bakom sig och siktar mot nya tag till helgen då Österbymo står för motståndet på Jordbrovallen kl 17.00, söndag.

Vi tackar Gränna för matchen, som är ett roligt lag att möta då det alltid varit fairplay-spel.
Vi tackar också vår härliga supporterliga som följer oss i vått och torrt.

Torpa FF dam

Vi blir bättre

Publicerad 2013-04-14 19:06:00 i Matchreferat,

Redan dagen efter får ni uppdatering!

Äntligen var det dags för det himmelsblå laget att åter igen samlas till match. Dagens trupp bestod av 13 grymma spelare, varav en som kom först till andra halvlek. Efter pepptalk och en lååång uppvärmning, vilket inte hör till vanligheterna för Torpas damlag som ofta och helst är ute i sista sekund, var det dags för domaren att blåsa igång matchen som idag gick av stapeln på Junebäcken mot Bankeryd.

Första halvlek var ganska trevande och inget av lagen skapade speciellt mycket, det var lågt tempo och inga farliga chanser – tills – Torpas Karin snyggt dribblar av sig Bankeryds försvar och lägger en fin boll till Magdalena som enkelt lägger bollen förbi målvakten och in i mål. 1-0 blir resultatet i halvtid. Dessvärre blir Torpas forward Ellen kapad tidigt i första halvlek och blir tyvärr skadad och borta resten av matchen.

IMG_1083IMG_1091

Efter halvtid är det inget snack om saken, Torpa fullkomligt dominerar spelet. Melanie springer över hela planen och vinner i princip varje boll och närkamp hon ger sig in i – vilket hon i och för sig gjorde i första halvlek också. Anfallet får till ett fantastiskt snyggt spel, bland annat får Karin in en ribbträff som både bänken, spelare och publik var helt säkra på skulle bli 2-0 målet. Istället kommer 2-0 målet från ett assist från Karin, som hittade sin kompanjon Emelie B på ett snettbakåt-inlägg och Emelie B kan enkelt trycka in bollen i öppet mål – undrar om detta är något de tjuvtränat på, på sin semester i Thailand?

IMG_1087IMG_1097IMG_1086

Hela laget snackar och hjälper varandra, vilket gör det svårt för Bankeryd att få till något spel.

Målvakts Jennie står som vanligt för ett antal briljanta räddningar som visar att hon fortfarande är i fantastisk form – trots sin ålder! Vår debutant Frida sköter sig med bravur. Försvaret är stabilt och allt fungerar som vi vill att det ska. Ett 3-0 mål kommer också efter en framspelning av Melanie till Karin som äntligen får trycka in sitt första mål i år, att notera är att detta är Karins första match i år så det bådar gott för kommande matcher.

Slutresultatet blir alltså 3-0 till Torpa, och Torpa visade upp ett fantastiskt spel i andra halvlek.

Nästa match är den 21/4 mot NIK, matchstart 12:30 på Junebäcken. Vi hoppas på lika stor eller större supporterskara som igår.

Torpa FF Dam

Vi måste bli bättre

Publicerad 2013-04-13 19:04:00 i Matchreferat,

IMG_1069 IMG_1072

på att uppdatera er med vad som händer i Jönköpings snyggaste lag.

Sen sist har ännu en match gått av stapeln, den här gången stod Eksjö för motståndet (7/4, Zinkensdamm)

Då flera av våra rutinerade spelare fortfarande befinner sig utomlands och ännu flera återbud droppade in på grund av sjukdom fick 2 nya talanger ringas in.  Söndagskvällen bjöd på en underhållande match. Ett piggt Eksjö möte ett äldre Torpa.  Matchen började trevande från vår sida och det blir helt riktigt Eksjö som rättvistgör första målet. (Ett friläge som vår kära målvakt förmodligen hade tagit i sina yngre dar ;)

Resultatet håller sig till halvtidspausen.

Andra halvlek är inte långt gången innan Eksjö rullar in boll nummer 2, men sen händer något. vi börjar rulla boll som bara Torpa kan och då sitter såklart passningarna där. Löpningarna görs och hela laget följer med upp samt jobbar hem. Det blixtrar till och vårt första mål för matchen är nu ett faktum. Detta gav oss ytterligare energi och inte långt senare blixtrar det till igen. Det var nu kvitterat.

Tyvärr orkade vi inte hela vägen den här gången utan Eksjö kunde rulla in både 3-2 och 4-2 som blev slutresultatet. Ett lag som för övrigt var väldigt trevligt att möta. Det blev ett riktigt fair play spel, men i serien tänker vi i alla fall krossa dem.

Ett stort plus till hela laget som stod för en stor kämpar insats och som aldrig gav upp.

Tack till de två spelarna som ställde upp med kort varsel (och dessutom gjorde det kanoners) samt en extra blomma till kvällens 2 målsskytt.

I dag klockan 15.30 ser ni oss spela vår 3:e träningsmatch på Junebäcken. Ni kommer bland annat att få se vårt senaste nyförvarv göra entré.  Med oss i truppen finns även återvändarna Karin och Emilie som alltid höjer tillvaron lite extra. Ses där!

Missa inte heller att vårt Herrlag möter IK vista ikväll på Rosenlunds IP, matchstart 17.45.

Premiär!

Publicerad 2013-04-05 21:56:00 i Matchreferat,

Äntligen är vi tillbaka! Efter en lång bloggpaus tar vi åter igen upp vår bloggande på den nya portalen – som för övrigt är väldigt snygg!

I måndags var det dags igen för Torpas damlag att inta match-mood.
Ny säsong, Nya möjligheter och en hel del nya människor

Den första april (inget skämt dock hade varit kul annars) var Dagen med stort M, Matchdag. Första träningsmatchen inför säsongen 2013, första matchen med ett nytt Torpa FF Dam, nya spelare och nya tränare. Somliga av våra gamla rutinerade Torpaiter var på varmare breddgrader: kapten Fröderberg, Bertilsson, Dahl och E. Granroth, dock fanns det gott om andra Granrötther på plan denna kväll.

Det var 13 ganska nervösa spelare som möttes i klubbis 18.00, ombyte och peptalk innan vi lastade in oss i bilar och gav oss i väg till bottenhålet (Huskvarna) där vi skulle spela på en ny konstgräsplan på Zinken, mot ett starkt Forserums IF som de beskriver sig själva. En av bilarna for dock på andra äventyr och plockade upp vår vilsa Magda på resecentrum som har varit både i afrika och i norra delarna av Sverige.

Assisterande Kaptenen Johanna Jacobsson tog hand om uppvärmingen galant (trots att hon inte tycker om uppvärmning – dock är det såklart viktigt).

Janina Granroth hade sin premiär mellan de vita stolparna i Torpa FF Dams mål.

Sedan var det dags för uppställning och domarpipan blåste igång matchen. Det var ett ganska försiktigt Torpa FF Dam som trampade igång, det märktes att det hade gått X antal månader sedan vi spelade en match på 11-mannaplan. Det gick inte riktigt vår väg redan från början, tog inte första bollar och slog många bollar i djupled istället för att rulla runt bollen. Första halvlek slutade 3-0 till Forserums IF, 1-1 i gula kort och många avblåsningar för offside till vår fördel.

Till andra halvlek hade Torpa FF Dam spelat upp sig något och Forserums IF hade svårt att trycka in bollen, olyckligtvis fick de in ännu en som skulle bli deras sista för matchen. I halva halvleken fick en tjej i Forserum sitt andra gula kort efter en kapning på Julia Bäckstrands hälsenor och utvisning var ett faktum. Några minuter kommer Jonna Granroth från sin vänsterbacks position upp till motståndarnas straffområde, tyvärr får inte in bollen. Strax därefter får Louise Idebäck bollen lite utanför straffområdet och skjuter den rakt in i krysset och därmed gör hon sitt första mål för Torpa FF Dam men också det första målet för säsongen 2013.

Matchen slutade 4-1 till Forserums IF. Dock kändes det inte riktigt som en förlust för vår del, det kändes mer som en klarhet och nu vet vi vad vi måste jobba mer med, så vi blir fit for fight till Seriepremiären den 28 april!

Nya spelare: Louise Idebäck, Ellen Eriksson och Ida André.

Nya tränare: Stefan Atterdal och Magnus (Manne) Johansson

Vi ser fram emot att jobba med det nya materialet och känner att vi har goda förutsättningar för serien 2013.