Premiär!

Publicerad 2013-04-05 21:56:00 i Matchreferat,

Äntligen är vi tillbaka! Efter en lång bloggpaus tar vi åter igen upp vår bloggande på den nya portalen – som för övrigt är väldigt snygg!

I måndags var det dags igen för Torpas damlag att inta match-mood.
Ny säsong, Nya möjligheter och en hel del nya människor

Den första april (inget skämt dock hade varit kul annars) var Dagen med stort M, Matchdag. Första träningsmatchen inför säsongen 2013, första matchen med ett nytt Torpa FF Dam, nya spelare och nya tränare. Somliga av våra gamla rutinerade Torpaiter var på varmare breddgrader: kapten Fröderberg, Bertilsson, Dahl och E. Granroth, dock fanns det gott om andra Granrötther på plan denna kväll.

Det var 13 ganska nervösa spelare som möttes i klubbis 18.00, ombyte och peptalk innan vi lastade in oss i bilar och gav oss i väg till bottenhålet (Huskvarna) där vi skulle spela på en ny konstgräsplan på Zinken, mot ett starkt Forserums IF som de beskriver sig själva. En av bilarna for dock på andra äventyr och plockade upp vår vilsa Magda på resecentrum som har varit både i afrika och i norra delarna av Sverige.

Assisterande Kaptenen Johanna Jacobsson tog hand om uppvärmingen galant (trots att hon inte tycker om uppvärmning – dock är det såklart viktigt).

Janina Granroth hade sin premiär mellan de vita stolparna i Torpa FF Dams mål.

Sedan var det dags för uppställning och domarpipan blåste igång matchen. Det var ett ganska försiktigt Torpa FF Dam som trampade igång, det märktes att det hade gått X antal månader sedan vi spelade en match på 11-mannaplan. Det gick inte riktigt vår väg redan från början, tog inte första bollar och slog många bollar i djupled istället för att rulla runt bollen. Första halvlek slutade 3-0 till Forserums IF, 1-1 i gula kort och många avblåsningar för offside till vår fördel.

Till andra halvlek hade Torpa FF Dam spelat upp sig något och Forserums IF hade svårt att trycka in bollen, olyckligtvis fick de in ännu en som skulle bli deras sista för matchen. I halva halvleken fick en tjej i Forserum sitt andra gula kort efter en kapning på Julia Bäckstrands hälsenor och utvisning var ett faktum. Några minuter kommer Jonna Granroth från sin vänsterbacks position upp till motståndarnas straffområde, tyvärr får inte in bollen. Strax därefter får Louise Idebäck bollen lite utanför straffområdet och skjuter den rakt in i krysset och därmed gör hon sitt första mål för Torpa FF Dam men också det första målet för säsongen 2013.

Matchen slutade 4-1 till Forserums IF. Dock kändes det inte riktigt som en förlust för vår del, det kändes mer som en klarhet och nu vet vi vad vi måste jobba mer med, så vi blir fit for fight till Seriepremiären den 28 april!

 

Nya spelare: Louise Idebäck, Ellen Eriksson och Ida André.

Nya tränare: Stefan Atterdal och Magnus (Manne) Johansson

 

Vi ser fram emot att jobba med det nya materialet och känner att vi har goda förutsättningar för serien 2013.

Torpa FF Dam

 

Kommentarer

Postat av: Blogg.se

Publicerad 2013-05-13 21:56:50

Lycka till med din nya blogg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela