Torpa FF vs. IK Tord

Publicerad 2013-06-19 08:56:00 i Matchreferat,

Söndagen den 16 juni, ett rutinerat gammalt lag, ett ungt piggt lag, trean mot fyran, en fotbollsplan och höst svensk sommar.

Sista matchen innan sommaruppehållet för Torpa FF dam och IK Tord står för motståndet på Rosenlunds IP. Utan vinst hamnar vi på samma poäng som just Tord.

Det var ett kallt och blåsigt RIP som tog emot oss och laget kändes lite opepp på uppvärmningen. Felpass och tystnad blandades med diverse skador och gåshud. När domaren väl blåser i pipan hänger fortfarande en viss slöhet kvar över de himmelsblå. Tord spelar runt bollen fint och vi blir mest passiva och står och tittar på. Redan efter 5 minuter gör de lila sitt 1-0 mål. Jag skulle inte vilja säga att detta blir vår väckarklocka, men vi börjar iaf inse att vi nu är på en fotbollsplan. Här öppnar sig himlen och den värsta skuren i manna minna bryter lös uppe på vackra rosenlund. Båda lagen har några halvchanser men Tord håller i det mesta av spelet. I 27e minuten tar Jacob saken i egna händer då hon får bollen strax utanför straffområdet. Bollen sitter som limmad vid foten och efter att ha fintat av 4-5 tordspelare sätter hon bollen bakom Tords målvakt. . 5 minuter senare är Tord i ledning igen. Även denna gång kämpar vi oss upp från underläge genom hörna. Matilda lägger en perfekt hörna som är otagbar för Tords målvakt och försvar och bollen dimper ner mitt på Karin som med onämnd kroppsdel sätter bollen i mål. 2-2 står det i halvtid. Sa jag att det regnade?

Julia visar upp en moderiktig regnoutfit.

Vad som sas i halvtid minns jag knappt då det var så förbannat kallt. Vi skrek iaf och Magnus och Stefan sa säkert några väl valda ord och läxade upp oss så det stod härliga tilld. Inte berömde de oss för vår sambafotboll iaf.

När vi kommer ut till andra halvlek dånar musiken ur högtalarna och Torpa FF bryter ut i spontandans. Denna spontandans kan vara anledningen till att matchen slutar som den gör då den får laget på gott humör. I 58e minuten har Tord utspark. En boll som hamnar hos Lina B, hon drar till bollen som flyger 100 meter upp i luften och in bakom en chanslös målvakt. 10 minuter senare får Jacob en snygg krossboll (av Lina L kanske?!!), genom att visa sin styrka håller hon undan den försvarande backen och placerar in 4-2 till Torpa. 10 minuter senare står Tord och sover då Jacob får bollen på ett snabbt inkast. Hon serverar Ida framför mål som med en enkel bredsida sätter 5-2. 1 minut senare knycker seriens äldsta lag bollen från Tord på avspark, och Karin slår ett inlägg till Jacob som gör sitt tredje mål för dagen. Hade det velat sig väl hade matchen slutat 6-2, men i 88e får Tord ett tröstmål. Matchen slutar 6-3 och vi avslutar första halvan av serien med flaggan i topp.

Att konstatera av matchen är att vår lägsta nivå är ganska låg och att vår högsta nivå är hög. Lina L gör sin absolut bästa match i år som mittback och förtjänar en klapp i ryggen. Jacob har äntligen fått göra sitt/sina första mål och fler lär det bli! Vi må vara gamla, men nog allt har vi oerhört mycket rutin. Tord spelar en fin fotboll och de kommer att bli grymt bra när de får lite mer rutin.

Laget börjar spela ihop sig mer och mer och det ser loande ut inför matcherna efter sommaruppehållet. Vi går till halvtidsvila på en tredjeplats i serien och vi har pangat in hela 26 mål på 8 matcher. Inte illa pinkat för ett avdankat gammalt damlag som Torpa FF dam.

Följ oss på Instagram @Torpaff

Returmöte Gränna

Publicerad 2013-06-14 11:19:31 i Matchreferat,

Vi har länge gått och suktat efter ett retur- och revanschmöte mot Gränna, likt ett lejon i det höga gräset beredd att anfalla den lilla antilopen. Vi såg bytet framför oss, men tyvärr nådde vi inte hela vägen fram. Som tur är får vi mat ändå till skillnad från lejonet.. nästa gång tar vi dem!

Vi hade dock inte de bästa förutsättningarna inför dagens match, en hel del av våra tjejer har åkt hem för studentfirande och många jobbade kväll. Vi hade också två sena avhopp pga skada och sjukdom. Då började jakten på inhoppare, skyttedrottningen Karin låter telefonen gå varm och får tag på två ”gamla” Torpatjejer, en gång Torpatjej alltid Torpatjej, Jojjo och Camilla. Det är konstigt att Jojjo fortfarande ställer upp och hjälper oss i varje nödsituation med tanke på att när hon gjorde det en gång fick hon en sprucken läpp, efter en hög spark, som sedan fick sys. Ett riktigt Torpahjärta har hon – hon är förövrigt Torpas trognaste supporter, nästan som en maskot. Vi var alltså nu hela 13 taggade tjejer som samlades för avspark.

Vi är väl medvetna om att Gränna är ett bra lag, med tanke på deras samarbete med Hovslätt (ett division 2 lag) ska dem ju vara det också. Vi var helt inställda på en tuff och kämpande match. Vi börjar matchen riktigt bra, håller spelet igång och snackar och hjälper varandra. Gränna har en hel del röta vid sina två första mål och det kunde lika gärna varit 0-0 eller 2-2 i halvlek. Vi skapar en hel del farliga lägen men självförtroendet sviktar lite i avsluten.

I halvtidssnacket fokuserar vi mycket på att hålla uppe det vi redan har, fortsätta kriga och ge dem en tuff match. I början på andra går snacket och viljan ner lite, detta utnyttjar Gränna maximalt och gör 2 snabba mål. Men efter en stund kommer vi tillbaka. Sista 15 är det Torpa som trycker på, Gränna blir stressade och vill helst bara göra sig av med bollen, förutom några enstaka individuella spelare som håller lugnet. Vi har en hel del farliga lägen. Jacob kommer på kanten och gör bort sin back och kommer ensam mot målvakt, hon blir dock lika stressad som den där jäkla antilopen som blir jagad av lejonet och avslutar alldeles för tidigt. Ellen har ett riktigt snygg skott som går precis utanför. Julia får en boll utifrån och drar på, men som tyvärr går över. Karin slår en fin boll till Jacob som dessvärre blir lite för hård. I 81:a minuten kommer äntligen målet – vår egna skyttedrottning Karin drar på ett säkert och snygg skott rakt in i nättaket. Tyvärr får vi inte mer utdelning än så och matchen slutar 4-1 till Gränna.

En eloge till vår vanligtvis yttermittfältare Emelie B som alstrar rollen som högerback med bravur, bryter säkert varje situation. En stjärna till Sanna som strider på och går in varje situation och fick med sig en hel del frisparkar tack vare detta. Ett stort tack till Jojjo och Camilla som ställer upp i sista sekund, ni gjorde en strålande insats bägge två – fotbollen kommer aldrig gå ur er!

På söndag väntar IK Tord upp på Rosenlund kl 17.00. Sista matchen innan sommaruppehållet, vi kommer definitivt vara taggade för en vinst. Så att vi med gott samvete kan spela fotbollstennis på resterande träningar i sommar!

Torpa FF vs Sommen

Publicerad 2013-06-05 21:12:00 i Matchreferat,

Strålande solsken och Lina har vantarna på vilket betyder matchdag för Torpa FF damer. 16 blåklädda tjejer kom ner till Jordbron med god marginal före matchstart så innan uppvärmningen hann de flesta att bättra på brännan lite.

När matchen börjar känns det som att det där med sola innan matchen kanske inte var den bästa idén vi kläckt då flera i laget verkar ha fått solsting. Vi är slöa, det duttas med bollen och det är rena turen att inte Sommen får in ett mål då vår målis är darrig och fipplar runt med bollen. Vår trogna supporterskara undrar nog liksom vi själva vad vi egentligen håller på med.

Matchen är 21 minuter gammal då vår kapten & skyttedrottning Karin visar vägen och trycker in 1-0 vilket väcker oss ur vår koma och vi börjar nu hitta tillbaka till vårt fina spel. Därefter radar vi upp målchanser. Jacob gör ett jättejobb på sin kant, men lyckas dessvärre inte bättre än att sätta bollen i ribban. Från publiken får man höra att hennes spelstil påminner om Fredrik Ljungberg och han gjorde ju inte heller så många mål.

Dröjer dock ytterligare 20 min innan Karin trycker in även 2:an vilket står sig halvleken ut.

I halvlek bestämmer vi oss som vanligt för att vi måste gå tuffare in i situationerna, öka snacket och börja rulla ännu mera boll, vilket vi vet att vi är grymt bra på när vi bara vill.

3 min in i andra halvlek lämnar Jennie en retur som vår back snällt hjälper Sommens att peta in i mål, vi har ett gott hjärta i Torpa FF. Nu är det match & riktigt spännande. Sommen har fått målvittring, blir allt farligare och trycker på men Jennie har nu spelat upp sig och håller tätt där bak.

Det känns extra skönt när Torpas Karin ser till att utöka ledningen i 75:e matchminuten genom att sätta sitt 3:e mål för dagen. 5 minuter senare bestämmer sig Julia för att skriva in sig i målprotokollet, vilket hon gör med besked då hon snyggt dundrar in bollen. Karin avslutar sedan målkalaset med att sätta ytterligare en boll bakom Sommens målis.

Sammanfattningsvis gör vi 6 mål och vinner med 5-1. Julia gör en felfrimatch och är lätt planens bästa spelare. Sommens damer var bittra över att siffrorna inte speglade matchen, men vad gör det när det ändå är målen som räknas ☺

Torsdagen den 13 juni möter vi serieledarna Gränna klockan 19.00 på Jordbrovallen. Kom och heja på oss!