Torpa FF vs. IF Eksjö

Publicerad 2013-05-29 11:20:00 i Matchreferat,

Igår var det äntligen matchdag igen för Torpa FF dam. En viss nervositet hade smugit sig in i laget och det var ett hiskeligt spring på toaletten. Målis Jennie kommenterade "Det är konstigt att hur gammal man än blir och hur många matcher man än spelat i sina dar, så blir man alltid nervös inför match". Ja, det är riktigt konstigt att man efter 15-20 år på fotbollsplan fortfarande blir nervös inför matcher.
 
15 stycken grymt taggade spelare pinnade iväg från klubbis ner till Jordbron i sina himmelsblå matchställ i god tid. Uppvärmningen flöt på som vanligt och det enda vi pratade om var att ha riktigt roligt på plan och att snacka.

Klockan slog sju och domaren blåste äntligen av matchen. Det var ett spelsuget Torpa FF som direkt tog tag i bollen och började spela runt. Eksjö hade svårt att få tag i bollen och vi pressade på likt en jet setare på Ibiza. Matchen är 5 minuter gammal när Karin får en fin krossboll, springer ifrån sina backar och placerar in bollen i mål. 1-0 står sig i 8 minuter, sen kommer nästa mål. Torpa FF dam är inte kända för att vara farliga på hörnor, så Matilda gör det enkelt för laget. På hörna skruvar hon in bollen vid första stolpen och målvakten kan inte göra annat än att styra in den i eget mål.

Vi fortsätter att skapa chanser och Eksjö tar sig knappt över halvplan. 4 minuter efter Matildas fina hörnvariant får Karin bollen fint serverad av Melanie och kan enkelt trycka in den i öppet mål. 4-0 gör Melanie på egen hand. Efter en trasslig situation i straffområdet lurar hon av sig 3-4 Eksjöspelare och ännu en gång får Eksjös målvakt se sig besegrad.

I halvtid står det 4-0 och vi pratar om att vi inte ska slappna av trotts säker ledning, utan fortsätta spela vårt spel och pressa på. Tyvärr gör vi precis tvärt om. Vi faller in i Eksjös tempo och vi lyckas aldrig få till några farligheter. Vi duttar på bollen och går inte in i närkamperna. Det blir mycket spel på mittplan och i 80 minuten lyckas Eksjö pilla in 4-1, ett mål som inte alls är rättvist även om vi inte spelar så bra som vi kan. Nu vaknar vi äntligen till liv igen ur vår koma och spelet börjar se bra ut igen. Det skapas flera farliga chanser och både Jacob och Melanie har chanser som går precis utanför. I 84:e minuten sätter Karin locket på kistan när hon gör 5-1 till de himmelsblå, även denna gång efter en läcker passning av Melanie.

Vi vinner helt rättvist med 5-1 och det var 3 viktiga poäng för att vi ska hänga på i toppen. Julia fyller år dagen till ära och denna seger var lagets gåva till henne. Melanie spelar sin sista match med laget och det är otroligt tråkigt.

-Jag talar för hela laget när jag säger att det varit en fröjd att få lära känna och spela boll med dig. 

Domaren Stephan gör en kanonmatch och vi hoppas på fler så bra domare i framtiden. Nästa onsdag står Sommen för motståndet. Klockan 19.00 på Jordbrovallen. Missa inte det!

Herr Ordförande bidrog till matchen genom att sälja kaffe och bullar till vår 20 personer stora publik.

Sveriges roligaste lag

Publicerad 2013-05-24 12:23:38 i Träning,

Igår var det torsdag, och torsdagar betyder träningsdag för Torpa FF dam.
 
Det var ett glatt gäng med flickor som jagade boll nere på jordbron och solen sken ikapp med de glad flickornas tillrop. Ett nyförvärv vid namn Sofie hade även hon letat sig ner till det gröna gräset. 
 
Inför denna säsong har vi haft ett stort antal nya spelare som kommit och provspelat med oss. Alla har valt att skriva på för klubben. Det säger ganske mycket om oss som lag. Torpa FF dam må vara riktigt, riktigt gamla, men nog har vi en förmåga att välkomna nya spelare. En blandning av vänlighet och ofantligt mycket humor och självironi gör att varje träning är som ett avsnitt av RAW comedy, ett koncept som verkar fungera bra hos de spelare som kommer till oss. Vi är som en liten fritidsgård och jag har svårt att förstå hur våra kära tränare orkar med oss. Varje tillfälle med laget är en ren fröjd!
 
Vår nästa seriematch är på tisdag 28 maj kl 19.00 mot Eksjö på Jordbron. Vi har tänkt vinna med 100-0, missa inte det!
 
Ikväll är det herrlagets tur att spela match. Lokalderby mot Jönköping BK och det kan bli en riktigt bra match som Torpa FF herr kommer gå som segrare ur. Kl 19.00 nere på Jordbron brakar det loss. Be there! 
 

Haga vs Torpa FF

Publicerad 2013-05-21 17:54:00 i Matchreferat,

Måndagen den 20 maj 2013 var dagen då himlen öppnade sig! Många var vi som trodde att Domedagen var här, att vår sista stund var kommen och att all fys och grusträning under försäsongen hade genomförts utan anledning.

Så blev inte fallet, utan Tor tog sin hammar och pös från stan och vi kunde genomföra omgång 4 i div 4 dam Jkpg norra!

Match mot Haga stod i agendan och det var ett taggat Torpa FF dam som samlades i klubbis. Vi visste att det skulle bli en tuff match då vi mötte ett lag som inför denna säsong egentligen skulle spelat i div 2 (oklart varför de valde att byta serie). Då vi spelat bra de senaste matcherna fanns det ändå ett gott hopp om att plocka med oss poäng från Strömsbergsvallen.

Vi anländer i på tok för god tid till planen och märker till vår förfäran att det är hela 45 minuter till matchen börjar. Torpa FF dam som är ett väldigt oerfaret lag när det gäller att komma i tid visste varken ut eller in. "Ska vi duscha innan matchen? Kanske hinner vi med en omgång wordfeud?!!"

Efter lång uppvärmning blåser domaren iaf igång matchen. Redan från start visar vi Haga att vi minsann är ett lag som inte viker sig i första stund. Det blir väldigt mycket spel i mitten av plan och inget av lagen lyckas skapa någon farlig målchans. I 25e minuten får Haga en hörna som dimper ner vid bortre stolpen. Efter slarv från vår sida så rullar bollen sakta, väldigt sakta, över mållinjen. 1-0 står sig halvleken ut. Andra halvlek speglar den första, vi flyttar dock upp laget och pressar Hagas backlinje. Vårt kviteringsmål ligger luften, Frida sätter en boll i stolpen, men farligare än så blir det tyvärr inte. Istället lyckas Haga göra 2-0 i 85 minuten, vilket även blir slutresultatet.

Haga var duktiga, men vi hade lika gärna kunnat åkt hem med 3 pinnar. Vi spelade en bra fotboll och hela laget kan gå med huvudet högt efter matchen.

En klapp i ryggen och highfive till Jennie i mål och ett stort tack till domaren Vegard som dömde på ett utomordentligt vis. 

1 2 3 4 5... Hon är tillbaka :)

Publicerad 2013-05-14 22:01:00 i Matchreferat,

Hela dagen har vädret varit trist och tråkigt men när det börjar närma sig avspark skiner solen på Jordbrovallen och de blådräkterna matchar himlen perfekt.

Det var ett taggat lag som möttes i klubbis en timme och en kvart innan matchstart, ombyte och snack stod på schemat. Sedan tog vi oss ner till Jordbrovallen och möttes av att J-Södra hade snott vår matchplan… Vi fick helt enkelt ta den andra planen, konstigt att damerna alltid får flytta på sig eller anpassa sig, aja. Det blev dags för uppvärmning och man märkte direkt vilket lag som var mest taggade, jo Torpa FF såklart. Det pratades redan från första steget på plan till sista.

Så rullade matchen igång och det tog knappt en minut innan vår kapten Karin satte första målet i kistan. Första halvlek går till Torpa FF som sätter både 1an, 2an och 3an bakom Ekhagens målvakt, vilken insats av hela laget! Några fler vassa chanser på mål fick vi allt men det räckte inte enda in bakom mål och därmed slutar den första halvleken med 3-0 till Torpa.

Spelet kan alltid förbättras och i halvlek pratades det mycket om att komma ut mer på kanterna samt att våga ta en snabb frispark och lite fler åsikter.

I andra halvlek kommer Ekhagen in mer i matchen och trycker in 3-1. Strax därefter kontrar Torpa FF med 4-1, det blir 4-2, 5-2 och 5-3 som blir det slutliga resultatet även att det sista målet kan diskuteraras. Torpa tryckte på trots ledning (man ska aldrig tro sig ha något trots ledning), mycket bra spelat Torpa FF!

Ros till Kapten Karin som sätter samtliga Torpa FF målen

Tack till domaren som dömde rättvist och bra

Och ett stort tack till våra supportrar (lagkamrater) på kanten som hejade på oss

Torpa FF dam

Seriepremiär nr 2

Publicerad 2013-05-05 19:18:00 i Matchreferat,

Eftersom vi dragit ett streck över förra matchen och inbillar oss att den aldrig har hänt så var det nu dags för seriepremiär för Torpa FF dam, om inte annat på hemmaplan!

Det var ett taggat gäng som samlas i klubbis där man som precis i alla andra storklubbar hade de hängt upp våra nya matchkläder, och oj så snygga de var. Efter ombyte skulle vi ta oss till plan, då kom förra årets skyttedrottning Karin Fröderberg på att vi spelar ju numera på gräs och då behöver man inte grusskor så fick bli en extra tur för att hämta rätt skor.

Väl på Jordbron möter vi dagens motståndare, Österbymo som redan värmer för fullt. Då de inte är mer än 13! spelare ska vi spela 9-manna, vilket vi inte har de bästa erfarenheterna ifrån sedan förra året. Domaren blåser hur som helst i gång spelat och vi börjar som vanligt lite halvlojt. Vi tar inte våra löpningar ordentligt och går heller inte riktigt in i närkamperna. Hela laget står sedan och tittar på när Österbymo trycker in 1-0, ett riktigt skitmål som vår målvakt inte ens försöker ta (hjärnsläpp?). Spelet rullar vidare, och efter ca en halvtimmes spel vaknar vi äntligen ur våran koma och börjar spela vårt spel. Detta ger resultat och Lina B, som för övrigt spelar sin första seriematch i det himmelsblå stället, trycker in 1-1 precis innan halvtidspaus.

IMG_1246 IMG_1231

I halvtid glömmer vi fort bort första halvtimmen av matchen och börjar fokusera på det vi gjort bra. Då vi även har storpublik, för att vara oss, bestämmer vi oss för att visa alla hur grymma vi egentligen är och framförallt att ha sjuk kul. Det är nu ett än mer taggat Torpa som går ut för andra halvlek.

Första 5 min är lite trevande, men betydligt bättre än innan. Österbymo får en frispark utanför straffområdet, men vår målvakt plockar säkert ner den precis vid ribban – med flera stukade fingrar som följd. Plötsligt händer det något, Torpa börjar rulla boll som aldrig för och så snyggt vi gör det. Det dröjer inte länge innan Melanie trycker in 2-1 och vi har nu vänt underläge till ledning. Vi fortsätter spela snyggt och har flera bra målchanser som antingen går utanför eller räddas av Österbymos duktiga målvakt.

När 20 min av matchen återstår gör långe Emilie en kanonpassning till Karin som lätt trycker upp bollen i ribban och in. Vad de där två än gjorde i Thailand var det oehört bra! Bara några minuter senare gör Melanie sitt andra mål och Torpas fjärde mål för dagen vilket också blir slutresultatet.

IMG_1254 IMG_1238

Kan man ge annat ett fett plus till laget som aldrig ger upp. Extra blomma till Johanna Jacobsson (trots att hon var lite sur i första halvlek ) som löper som en dåre på hela planen. 2-målsskytten Melanie som skapade flera farliga läget + vår stabila mittback Matilda som man kan lita på i alla lägen.

Hela laget gör ett jättelyft i andra halvlek och vi hade väldigt roligt vilket vi tar med oss till nästa match som går av stapeln den 14 maj mot Ekhagen.

Torpa FF dam

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela