2013 med Torpa FF dam

Publicerad 2013-09-30 14:58:00 i Matchreferat,

Söndagen den 29 septembert spelades den absolut sista matchen i Div. 4 JKPG Norra. Detta innebär slutet på denhär säsongen för vårt kära damlag. Men vägen till idag har inte varit spikrak. Jag skulle inte kalla vägen för bergochdalbana heller, men lite svajig, lite sådär som en lördagskväll.
 
Under året som gått har vi haft 28 olika spelare på matchspel. Vissa har tränat massvis, medans andra avdankade gamla torpaiter (stort tack Jojjo och Camilla) har följt sitt torpahjärta och hoppat in i matchspel när det krisat. Av dessa 28 damer var 10 st sprillans nya i det himelsblå stället. Spelarna Evelina, Julia och Johanna J (vi hoppas få se ditt glada nylle i november) har lämnat laget för studier och jobb i andra städer och länder, men de har också valt att komma tillbaka till laget efter sin hemkomst. Vissa matcher var vi 16  spelare och vissa blev tom petade för att lämna plats åt de andra, medan vi andra matcher var 10 spelare.
 
Vi började säsongen med spel i smålandscupen (eller blev vi uteslutna ur den?). Med många nya spelare och endel veteraner borta så föll vi i båda matcherna. Sen var det dags för match mot NIK, ett lag i div. 3. Under denna match var vår alltid så vrdefulla målvakt Jennie borta och två tappra utespelare tog en för laget och ställde sig i mål. Det blev förlust med 3-1 trotts Karn och Matildas heroiska insatts i mål. Jag vill minnas att Emilie pangade in ett mål med vänstern på halvvolly strax utanför straffområdet, målvakten hann inte ens blinka innan bollen satt i nätet. I sista matchen innan seriestart stod Bankeryd för motståndet. Nu hade vi hunnit spela ihop oss och det slutade i en grymt skön 3-0 seger nere på Junebäcken. 
 
Inför årets seriespel hade vi som målsättning att komma topp tre i serien. Vi hade många nya lag att möta som vi inte visste mycket om sedan tidigare, samt en handfull med lag som ställde upp med B-lag alternativt hade konstiga samarbeten med klubbar i högra divisioner. Detta fick vi erfara redan första matchen då vi krossades med 6-0 borta mot Gränna (Gränna/Hovslätt-div2). Detta var även den största förlust vi åkte på. Storsta vinsten skrevs 5-1 mot Sommens och Eksjö x2 och 6-2 i andra matchen mot Sommens. 
 
Årets matchresultat
 
Vad var bra med serien 2013?
Att vi förmodligen var äldst, vilket vi varit de senaste 5 åren, och att vi trotts vår ålder är bäst och snyggast. Det är alltid lika roligt att träffa laget, varesej det är match, träning, golftävling, fest eller att vi äter mat (och som vi ätit under året). De bra domarna vill jag höja till skyarna också. De som insett att vi inte spelar flickfotboll längre!
 
Vad var sämst då?
Hur tusan kommer det sig att man spelar mot lag som ligger över en timme ifrån Jönköping när man spelar i Div. 4 JKPG? Finns det så förbaskat dåligt med damlag på vår nivå? Jag känner även en viss frustration mot de lag som valt att ha ett samarbete med klubbar i högre divisioner. Samarbeten i all ära, men serien blir knappast rättvis när spelare från högre divisioner kommer för att stötta upp (jag tänker i huvudsak på Gränna/Hovslätt mot Sommen som slutar 15-0 eller IK Tord mot Ekhagen/Egnahem 5-1). 1-0 fölusten mot Österbymo sved riktigt hårt dessutom, samt de dåliga domarna. De som fortfarande tror att vi spelar flickfotboll.
 
Hur gick det då i serien för Torpa FF dam?
  • Vi spelade 14 matcher
  • Vi vann 8 matcher (4 hemma och 4 borta)
  • Vi förlorade 6 matcher 
  • Vi pangade in 39 mål
  • Vi släppte in 32 mål
  • Vi gör i snitt 2,78 mål/match
Inte illa för att vara ett avdankat gammalt damlag va? Vi har haft 12 olika målskyttar 
Matilda gjorde ett snyggt mål direkt på hörna mot Österbymo som skrevs som självmål och jag vill även minnas att Lina B gjort ett till mål som skrevs på någon annan. Emilie och Magdalena pangade även in ett par strutar på försäsongen. 
 
Ni har fortfarande inte fått svar på hur det gick för vårt kära damlag under serien. Svaret kommer här:
 
VI KOM TREA!!
 
Ja det gjorde vi. Samma poäng och samma målskillnad som IK Tord dock, men vi höll vår målsättning och det är förbaskat gött. Hela laget är värda en hård klapp på axeln efter en bra genomför säsong. Nu kör vi uppehåll i någon vecka, sen börjar vi ladda inför nästa års säsong, förhoppningsvis med samma härliga spelare (inklusiva några goa nyförvärv).
 
/Torpa FF dam
 
 

Torpa FF vs. IK Tord

Publicerad 2013-09-22 19:10:31 i Matchreferat,

Då var det dags för årets sista seriematch vilket skulle bli ett direkt avgörande om vilken plats vi hamnade i serien.

Inför förra årets sista match blev det något sent avhopp pga illamående, i dag var vi full trupp, dock hade några huvudvärk av okänd? anledning… 

Till skillnad från förra matchen var vi ute i väldigt god tid vilket resulterade i att vi inte riktigt visste hur vi skulle bete oss. Hade fikat varit på plats hade satt oss och käkat korv.

 

 

12.00 blåste dagen till ära, den kvinnliga domaren i gång spelet. Det märktes direkt att det var två lag som båda ville vinna. Vi hade mycket bollinnehav och skapar några bra chanser, men det där sista saknades. Istället blir det snopet IK Tord som på ett friläge i 22:a matchminuten sätter första målet. Detta brukar ju vara en väckarklocka för oss, så även idag. Vi fortsätter rulla boll och trycka på men 0-1 står halvleken ut.

I andra halvlek så tappar vi spelet och låter Tord ta över mer och mer. Det är svårt att få tag i bollen, blir för många korta passningar. Trots det skapar vi till slut en riktigt bra målchans och enligt en del åskådare var bollen över linjen, men tyvärr är det domaren som dömer och hon höll inte med.

Matchen slutar 0-1 vilket gör att vi hamnar på samma poäng som dagens motståndare, men då de har bättre målskillnad (inte om man räknar inbördes möten) får de stå som 3:a och vi hamnar på en hedrande 4:e plats vilket passar oss utmärkt.     

Tack till alla som följd oss under seriens gång och stort tack till alla ni som kom och slog publikrekord på Jordbrovallen 

Torpa FF dam

Sommens vs. Torpa FF

Publicerad 2013-09-15 14:47:03 i Matchreferat,

När klockan ringde i lördags morse så skulle det kunna vara vilken vardag som helst, för klockan var nämligen ställd på samma tid som den ringer när man ska upp till jobbet. Kl 7.30 skulle vi stämpla in i klubbis för gemensam frukost och försnack om dagens borta match mot Sommens. Matchen började kl 10.30, så vi samlades i god tid för att hinna köra fel några gånger på vägen dit. Sagt och gjort så anläder vi till Sommens IP ca 25 minuter innan matchstart.
 
Snabba som vi är, så byter vi om snabbare än Usain Bolt springer 100 m, så vi hade gott om tid att värma upp innan avspark.
 
När dommaren blåser i pipan är det ett ganska tafatt Torpa FF som får ägna de första tjugo minutrarna åt att jaga boll. Vi går inte in i närkamperna, snacket är nästintill obefintligt, vi stressar och är inte etta på boll. Vårt spel är helt tvärtemot det fina spel som vi spelade när vi förra helgen vann över Eksjö. Till slut tar Emilie Bertilsson tag i saken på egen hand, börjar hålla i bollen och lugnar ner vårt stressiga spel. Resten av laget följer efter och vi börjar nu rulla runt bollen. Tyvärr får Sommens in ett turmål i 33e minuten.
Men ack den som ger sig. Vi fortsätter hålla i boll och skapar några chanser. Domaren är het på pipan och fäller hellre än att fria när vi kommer till anfall och vi satta nog rekord i offsideavblåsningar. Till slut kommer det förlösande 1-1 målet. I 39e minut får Maja Johansson bollen på sin vänster kant. Backlinjen tittar för mycket på Maja och hon kan enkelt lägga en boll till en fri Karin Fröderberg som kommer springandes i mitten. Bollen placeras smidigt vid stolpen och vi är med i matchen på riktigt igen. Två minuter senare kommer Karin i en löpduell med en back och när hon inser att hon aldrig kommer hinna ikapp glidtacklar hon fram bollen till Maja som kan panga in bollen bakom en chanslös Sommens målvakt. Vi hinner även med 1-3 innan halvtid. Karin får en fin krossboll av Emilie som hon skjuter rakt på målvakten, men i farten får hon in sin egen retur över en nu liggande målvakt.
 
Vi går till pausvila med 1-3 och ett skönt lugn finns i kroppen. Vi har vänt underläge till ledning och vi spelar runt bollen väldigt fint. Vi kommer till mycket avslut och hela laget jobbar tillsammans.
 
I andra halvlek fortsätter vi vårt spel från första. Vi kommer till många anfall och hade vår långe anfallare varit lite mer fokuserad så hade ledningen ökats på både en och två gånger. Istället gör Sommens 2-3 i 60e minuten. Nervositeten som infinner sig när man bara leder med ett mål blir inte långvarig för 1 minut senare gör Karin 2-4 genom en volly som målvakten tappar in. Sen är det dags för Sara Conradsson att göra comeback på plan. I sitt första anfall får hon en elegent pass av Maja och placerar in 2-5 till Torpa FF i 63e minuten. Sommens kommer till några halvfarliga anfall med Jennie Ståhl är som vanligt stabil i målet. Idag jobbar vi som ett lag och vår vinst är helt rättvis. Karin punkterar matchen genom att tåfjutta in 2-6 i 70e minuten.
 
Torpa FF dam har varit i en liten svacka och de två senaste matcherna kan man se att vi är på väg ur den på riktigt. Vi har gjort 11 mål på dessa två matcher och glädjen är tillbaka i omklädningsrummet. Maja gör sin "första" match i Torpa och är som en virvelvind på sin kant. Emilie börjar matchen uppe på anfall och avslutar nere på back, med en sådan allsidig spelare i laget kan man alltid känna sig lugn. Karin har fått fart på sitt målskytte igen och tangerade sitt målrekord från förra året. Emelie P, Ida och Ellen visar styrka i sina många dueller. Ja, idag kan vi lyfta hela laget.
 
Vi ligger i dagsläger på en tredjeplats, ett ynka poäng från andra platsen och tre poäng från fjärdeplatsen. Det är en jämn serie i år och kommande lördag, den 21 sep, möter vi IK Tord hemma på Jordbrovallen kl 12.00. Det blir ett direkt avgörande om vilken plats vi hamnar på i serien. Missa inte detta!
 
Den otroligt fina planen i Sommens.
 
Karin på väg att göra 2-6 till Torpa FF.
 
När vi spelar match i närheten av Tranås så firar vi alltid våra segrar med mat från Shaloms pizzeria i Tranås. Det kan låta divigt, men vi vinner alltid när vi är här. Heja Torpa!
 

På vinnarspår

Publicerad 2013-09-08 15:08:07 i Matchreferat,

Halv 10 möttes 11 tjejer + 2 tränare upp i klubbis för gemensam frukost innan avfärd till Rönneborg för spel mot Eksjö.

Solen sken och vi var alla på stålande humör.  Det kändes i hela kroppen att det skulle bli en bra dag.  Vi skulle nämligen inte bara vinna, vi skulle även hitta tillbaka till vårt fina spel vi hade på vårsäsongen.

 

 

När domaren blåser i pipan gör vi tvärtemot vad vi brukar och börjar och istället rulla boll och ta kommandot direkt.  Bollinnehavet är stort och de flesta passningar sitter fin fint. Efter 10 min lyckas dock Eksjö sno åt sig bollen och det blir genast farligt.  Jennie kommer ut bra, men returen lyckas en Eksjöspelare tyvärr peta in i mål.

 

Att vi nu orättvist ligger under med 1-0 märks inte alls på plan. Hela laget fortsätter med det fina spela och trots värmen fortsätter vi att ta löpningar.

N 1-1 hänger i luften, men det skulle dröja ända tills matchminut 27 då dagens vänsterback Frida känner för att ta en rejäl löpning med boll ifrån vårt straffområde, vägg passar sig framåt, gör bort deras back och skjuter rakt på målvakten och slår sen själv in returen.  Vilken prestation (applåder) Innan pausvila, ca 7 min senare, hinner även Lina Bertilsson att slå i bollen i mål från en näst in till omöjlig position (applåder på nytt) Hur kvinnan lyckas har vi ingen aning om, men vad gjorde de när vi fick gå till pausvila med 1-2 ledning J

 

När andra halvlek drar igång är vi om möjligt ännu mer taggade, vi ska vinna den här matchen så är det bara. Det tar exakt 7 minuter innan vår skyttedrottning Karin vill skriva in sig i målprotokollet. Detta ger förmodligen mersmak då hon 3 min senare sätter sitt andra mål för dagen.  I 73:e minuten får vi en hörna som Julia slår, den touchar möjligtvis en Eksjöspelare innan den går i mål, men det är Julias namn som skrivs i målprotokollet.

 

En applåd till Eksjö som trots underläge och mycket gnäll fortsätter att försöka spela och ger oss en match, men i dag var vi helt enkelt för bra för er.

 

Matchen sluta 1-5. Vi vänder 0-1 underläge till vinst. Vi har 4 olika målskyttar. Vi är bäst snyggast.

 

Backlinjen med Lina Larsson och Frida på varsin kant följer med bra upp och gör ett strålande jobb. Lina Bertilsson gör sjukt många bra löpningar på sin kant. Emilie Bertilsson & Karin hittar varandra grymt bra på toppen. Även ett stort tack till vår trognaste supporter Jojjo som inte tvekade att byta ut sin supporterplats mot en matchtröja när hon fick veta att vi hade lite ont med folk.

 

Hösten 2013

Publicerad 2013-09-07 17:54:14 i Matchreferat,

Kära vänner runt om i världen, nu ska vi uppdatera er med vad som hänt senaste tiden i bästa och snyggaste laget efter sommaruppehållet.

Den 18 augusti var det dags att bege sig till Österbymo för första matchen efter semesteruppehållet. På grund av en del sena återbud blev det 12 tjejer som begav sig ut i buschen. Det var en väldigt jämna match med mycket kamp. Tyvärr lyckades Österbymo gå segrande ur striden när man i 75:e minuten för första och enda gången lyckades överlista Jennie i mål. Slutresultatet blev alltså blev tyvärr 1-0.


Bra målvakt räckte inte för Torpa
Österbymo
Fotboll. Det blev förlust för Torpa FF borta mot Österbymo, men trots nederlaget gjorde målvakten Jennie Ståhl ett lysande jobb i mål. Matchen slutade 1-0 (0-0)
- Vi har inte riktigt kommit tillbaka efter semestern, men jag tycker tjejerna gör ett bra jobb, säger Magnus Johansson



25 augusti var det återigen matchdag för Torpa FF
Dagen till ära stod Ekhagen för motståndet. Matchen är ca 11 min lång när Sanna Svensson bokstavligt talat pangar in 1-0. Vilket skott den där bruden har! Det är sedan lite chanser åt båda hållen men det dröjer ändå till 51:a minuten innan Ellen Erikssson utökar ledningen till två-noll. 8 minuter senare får Ekhagen ett tröstmål vilket sedan blir slutresultatet.

Har inget att klaga på
Jönköping
Fotboll. Ekhagen/Egnahem förlorade mot Torpa FF med 1-2 (0-1)
- Helhetsbilden var ganska jämn med chanser åt båda håll och det bjöds på bra fotboll. Har inget att klaga på, vi har bara otur med att inte kunna göra mål. Båda lagen ville ta poäng, men tyvärr så vann Torpa denna match, sa Joackim Orrgren tränare för Ekhagen /Egnahmen.

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela