Vi blir bättre

Publicerad 2013-04-14 19:06:00 i Matchreferat,

Redan dagen efter får ni uppdatering!

Äntligen var det dags för det himmelsblå laget att åter igen samlas till match. Dagens trupp bestod av 13 grymma spelare, varav en som kom först till andra halvlek. Efter pepptalk och en lååång uppvärmning, vilket inte hör till vanligheterna för Torpas damlag som ofta och helst är ute i sista sekund, var det dags för domaren att blåsa igång matchen som idag gick av stapeln på Junebäcken mot Bankeryd.

Första halvlek var ganska trevande och inget av lagen skapade speciellt mycket, det var lågt tempo och inga farliga chanser – tills – Torpas Karin snyggt dribblar av sig Bankeryds försvar och lägger en fin boll till Magdalena som enkelt lägger bollen förbi målvakten och in i mål. 1-0 blir resultatet i halvtid. Dessvärre blir Torpas forward Ellen kapad tidigt i första halvlek och blir tyvärr skadad och borta resten av matchen.

IMG_1083IMG_1091

Efter halvtid är det inget snack om saken, Torpa fullkomligt dominerar spelet. Melanie springer över hela planen och vinner i princip varje boll och närkamp hon ger sig in i – vilket hon i och för sig gjorde i första halvlek också. Anfallet får till ett fantastiskt snyggt spel, bland annat får Karin in en ribbträff som både bänken, spelare och publik var helt säkra på skulle bli 2-0 målet. Istället kommer 2-0 målet från ett assist från Karin, som hittade sin kompanjon Emelie B på ett snettbakåt-inlägg och Emelie B kan enkelt trycka in bollen i öppet mål – undrar om detta är något de tjuvtränat på, på sin semester i Thailand?

IMG_1087IMG_1097IMG_1086

Hela laget snackar och hjälper varandra, vilket gör det svårt för Bankeryd att få till något spel.

Målvakts Jennie står som vanligt för ett antal briljanta räddningar som visar att hon fortfarande är i fantastisk form – trots sin ålder! Vår debutant Frida sköter sig med bravur. Försvaret är stabilt och allt fungerar som vi vill att det ska. Ett 3-0 mål kommer också efter en framspelning av Melanie till Karin som äntligen får trycka in sitt första mål i år, att notera är att detta är Karins första match i år så det bådar gott för kommande matcher.

Slutresultatet blir alltså 3-0 till Torpa, och Torpa visade upp ett fantastiskt spel i andra halvlek.

Nästa match är den 21/4 mot NIK, matchstart 12:30 på Junebäcken. Vi hoppas på lika stor eller större supporterskara som igår.