Torpa FF vs. Fredriksdal/Äng

Publicerad 2014-03-18 22:39:20 i Matchreferat,

Lördagen den 15 mars var det åter igen dags för Torpas stolthet, Torpa FF, att för andra gången i år dra på sig de himmelsblå matchställen. Damlaget skulle denna gång braka samman mot Fredriksdal/Äng nere på Junebäcken.

14 taggade flickor samlades i sedvanlig ordning i klubbis innan match. Efter förra helgens fina 4-0 seger mot Bankeryd SK så hade det infunnit sig ett gött lugn och skön stämning i laget. Många var vi som undrade (och fortfarande undrar) vart Fredriksdal/Äng ligger, vilka de är, hur de ser ut och vice versa. Det enda vi egentligen riktigt viste var att deras b-lag ska spela i vår serie i år och att vi skulle vinna dagens match!

Väl nere på Junebäcken blev vi påminda om att även om solen sken och himmeln var blåare än våra dräkter, så var det kallt som….ja, så kallt som det brukar vara i Jönköping, kvällstid, i mitten av mars. Domaren blåste i pipan och spelet sattes igång. Inget av lagen bjöd till en början på något riktigt skönspel, men det var ändå Torpa som hade merparten av spelet. Ändå lyckas Fredriksdal/Äng att rinna igenom hela vårt lag, och på sitt första anfall göra 1-0. 3 minuter senare lyckades de med samma bedrift och satte därmed 2-0. Ett orättvist resultat med tanke på hur matchen sett ut. Med sina 2 mål i matchen hade Fredriksdal/Äng nu gjort sitt för denna gång och resten av speltiden fick de istället öva försvarsspel. Torpa tryckte upp hela laget och skapade flertalet bra målchanser som dessvärre brändes. I 44e minuten är det slut på oflyt då Sara nickar målvaktens utspark till en omarkerad Karin som lobbar bollen över målvakten, i ribban och sedan gör 2-1 på sin egen retur.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade och Fredriksdal/Äng kommer knappt över halvplan. Och när de väl gör det så plockar den stabila backlinjen enkelt bort bollen. Vi fortsätter skapa chans, på chans, men 2-2 målet låter sig vänta till 77e minuten då Karin får en fin boll som hon kan placera in i mål. Det är nu bara en tidsfråga innan vi tar ledningen. För att göra matchen olidligt spännande så kommer inte ledningsmålet förrän i näst sista spelminuten då Lina, efter en fin boll av Sara, springer igenom motståndarnas försvar och sätter 3-2 till Torpa FF.

Matchen slutar 3-2 och segern var helt klart rättvis. Hade fokusen, tajmingen och allt annat som ska stämma stämt, så hade en betydligt större vinst inte varit omöjlig. Vi gör det vi ska på matchen, alltså vinner. Vi har ett fint passningsspel, vi ger inte upp trotts 2-0 underläge och det vi övar på i veckan är att få till hårdheten i passen för att få ett ännu snabbare spel. Dagen till ära gjorde Malin Backman debut i Jönköpings snyggaste och bästa lag och vår trogna målis Jennie testade på att spela ute. Fint sa´re va!

Nästa lördag, den 22/3, spelar damlaget sin nästa match. Det är Smålands Cupen mot Taberg SK nere på Junebäcken. Missa inte det!