Sommens vs. Torpa FF

Publicerad 2013-09-15 14:47:03 i Matchreferat,

När klockan ringde i lördags morse så skulle det kunna vara vilken vardag som helst, för klockan var nämligen ställd på samma tid som den ringer när man ska upp till jobbet. Kl 7.30 skulle vi stämpla in i klubbis för gemensam frukost och försnack om dagens borta match mot Sommens. Matchen började kl 10.30, så vi samlades i god tid för att hinna köra fel några gånger på vägen dit. Sagt och gjort så anläder vi till Sommens IP ca 25 minuter innan matchstart.

Snabba som vi är, så byter vi om snabbare än Usain Bolt springer 100 m, så vi hade gott om tid att värma upp innan avspark.

När dommaren blåser i pipan är det ett ganska tafatt Torpa FF som får ägna de första tjugo minutrarna åt att jaga boll. Vi går inte in i närkamperna, snacket är nästintill obefintligt, vi stressar och är inte etta på boll. Vårt spel är helt tvärtemot det fina spel som vi spelade när vi förra helgen vann över Eksjö. Till slut tar Emilie Bertilsson tag i saken på egen hand, börjar hålla i bollen och lugnar ner vårt stressiga spel. Resten av laget följer efter och vi börjar nu rulla runt bollen. Tyvärr får Sommens in ett turmål i 33e minuten.
Men ack den som ger sig. Vi fortsätter hålla i boll och skapar några chanser. Domaren är het på pipan och fäller hellre än att fria när vi kommer till anfall och vi satta nog rekord i offsideavblåsningar. Till slut kommer det förlösande 1-1 målet. I 39e minut får Maja Johansson bollen på sin vänster kant. Backlinjen tittar för mycket på Maja och hon kan enkelt lägga en boll till en fri Karin Fröderberg som kommer springandes i mitten. Bollen placeras smidigt vid stolpen och vi är med i matchen på riktigt igen. Två minuter senare kommer Karin i en löpduell med en back och när hon inser att hon aldrig kommer hinna ikapp glidtacklar hon fram bollen till Maja som kan panga in bollen bakom en chanslös Sommens målvakt. Vi hinner även med 1-3 innan halvtid. Karin får en fin krossboll av Emilie som hon skjuter rakt på målvakten, men i farten får hon in sin egen retur över en nu liggande målvakt.

Vi går till pausvila med 1-3 och ett skönt lugn finns i kroppen. Vi har vänt underläge till ledning och vi spelar runt bollen väldigt fint. Vi kommer till mycket avslut och hela laget jobbar tillsammans.

I andra halvlek fortsätter vi vårt spel från första. Vi kommer till många anfall och hade vår långe anfallare varit lite mer fokuserad så hade ledningen ökats på både en och två gånger. Istället gör Sommens 2-3 i 60e minuten. Nervositeten som infinner sig när man bara leder med ett mål blir inte långvarig för 1 minut senare gör Karin 2-4 genom en volly som målvakten tappar in. Sen är det dags för Sara Conradsson att göra comeback på plan. I sitt första anfall får hon en elegent pass av Maja och placerar in 2-5 till Torpa FF i 63e minuten. Sommens kommer till några halvfarliga anfall med Jennie Ståhl är som vanligt stabil i målet. Idag jobbar vi som ett lag och vår vinst är helt rättvis. Karin punkterar matchen genom att tåfjutta in 2-6 i 70e minuten.

Torpa FF dam har varit i en liten svacka och de två senaste matcherna kan man se att vi är på väg ur den på riktigt. Vi har gjort 11 mål på dessa två matcher och glädjen är tillbaka i omklädningsrummet. Maja gör sin "första" match i Torpa och är som en virvelvind på sin kant. Emilie börjar matchen uppe på anfall och avslutar nere på back, med en sådan allsidig spelare i laget kan man alltid känna sig lugn. Karin har fått fart på sitt målskytte igen och tangerade sitt målrekord från förra året. Emelie P, Ida och Ellen visar styrka i sina många dueller. Ja, idag kan vi lyfta hela laget.

Vi ligger i dagsläger på en tredjeplats, ett ynka poäng från andra platsen och tre poäng från fjärdeplatsen. Det är en jämn serie i år och kommande lördag, den 21 sep, möter vi IK Tord hemma på Jordbrovallen kl 12.00. Det blir ett direkt avgörande om vilken plats vi hamnar på i serien. Missa inte detta!