På vinnarspår

Publicerad 2013-09-08 15:08:07 i Matchreferat,

Halv 10 möttes 11 tjejer + 2 tränare upp i klubbis för gemensam frukost innan avfärd till Rönneborg för spel mot Eksjö.

Solen sken och vi var alla på stålande humör.  Det kändes i hela kroppen att det skulle bli en bra dag.  Vi skulle nämligen inte bara vinna, vi skulle även hitta tillbaka till vårt fina spel vi hade på vårsäsongen.

 

 

När domaren blåser i pipan gör vi tvärtemot vad vi brukar och börjar och istället rulla boll och ta kommandot direkt.  Bollinnehavet är stort och de flesta passningar sitter fin fint. Efter 10 min lyckas dock Eksjö sno åt sig bollen och det blir genast farligt.  Jennie kommer ut bra, men returen lyckas en Eksjöspelare tyvärr peta in i mål.

 

Att vi nu orättvist ligger under med 1-0 märks inte alls på plan. Hela laget fortsätter med det fina spela och trots värmen fortsätter vi att ta löpningar.

N 1-1 hänger i luften, men det skulle dröja ända tills matchminut 27 då dagens vänsterback Frida känner för att ta en rejäl löpning med boll ifrån vårt straffområde, vägg passar sig framåt, gör bort deras back och skjuter rakt på målvakten och slår sen själv in returen.  Vilken prestation (applåder) Innan pausvila, ca 7 min senare, hinner även Lina Bertilsson att slå i bollen i mål från en näst in till omöjlig position (applåder på nytt) Hur kvinnan lyckas har vi ingen aning om, men vad gjorde de när vi fick gå till pausvila med 1-2 ledning J

 

När andra halvlek drar igång är vi om möjligt ännu mer taggade, vi ska vinna den här matchen så är det bara. Det tar exakt 7 minuter innan vår skyttedrottning Karin vill skriva in sig i målprotokollet. Detta ger förmodligen mersmak då hon 3 min senare sätter sitt andra mål för dagen.  I 73:e minuten får vi en hörna som Julia slår, den touchar möjligtvis en Eksjöspelare innan den går i mål, men det är Julias namn som skrivs i målprotokollet.

 

En applåd till Eksjö som trots underläge och mycket gnäll fortsätter att försöka spela och ger oss en match, men i dag var vi helt enkelt för bra för er.

 

Matchen sluta 1-5. Vi vänder 0-1 underläge till vinst. Vi har 4 olika målskyttar. Vi är bäst snyggast.

 

Backlinjen med Lina Larsson och Frida på varsin kant följer med bra upp och gör ett strålande jobb. Lina Bertilsson gör sjukt många bra löpningar på sin kant. Emilie Bertilsson & Karin hittar varandra grymt bra på toppen. Även ett stort tack till vår trognaste supporter Jojjo som inte tvekade att byta ut sin supporterplats mot en matchtröja när hon fick veta att vi hade lite ont med folk.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela