Torpa FF vs. IF Eksjö

Publicerad 2013-05-29 11:20:00 i Matchreferat,

Igår var det äntligen matchdag igen för Torpa FF dam. En viss nervositet hade smugit sig in i laget och det var ett hiskeligt spring på toaletten. Målis Jennie kommenterade "Det är konstigt att hur gammal man än blir och hur många matcher man än spelat i sina dar, så blir man alltid nervös inför match". Ja, det är riktigt konstigt att man efter 15-20 år på fotbollsplan fortfarande blir nervös inför matcher.
 
15 stycken grymt taggade spelare pinnade iväg från klubbis ner till Jordbron i sina himmelsblå matchställ i god tid. Uppvärmningen flöt på som vanligt och det enda vi pratade om var att ha riktigt roligt på plan och att snacka.

Klockan slog sju och domaren blåste äntligen av matchen. Det var ett spelsuget Torpa FF som direkt tog tag i bollen och började spela runt. Eksjö hade svårt att få tag i bollen och vi pressade på likt en jet setare på Ibiza. Matchen är 5 minuter gammal när Karin får en fin krossboll, springer ifrån sina backar och placerar in bollen i mål. 1-0 står sig i 8 minuter, sen kommer nästa mål. Torpa FF dam är inte kända för att vara farliga på hörnor, så Matilda gör det enkelt för laget. På hörna skruvar hon in bollen vid första stolpen och målvakten kan inte göra annat än att styra in den i eget mål.

Vi fortsätter att skapa chanser och Eksjö tar sig knappt över halvplan. 4 minuter efter Matildas fina hörnvariant får Karin bollen fint serverad av Melanie och kan enkelt trycka in den i öppet mål. 4-0 gör Melanie på egen hand. Efter en trasslig situation i straffområdet lurar hon av sig 3-4 Eksjöspelare och ännu en gång får Eksjös målvakt se sig besegrad.

I halvtid står det 4-0 och vi pratar om att vi inte ska slappna av trotts säker ledning, utan fortsätta spela vårt spel och pressa på. Tyvärr gör vi precis tvärt om. Vi faller in i Eksjös tempo och vi lyckas aldrig få till några farligheter. Vi duttar på bollen och går inte in i närkamperna. Det blir mycket spel på mittplan och i 80 minuten lyckas Eksjö pilla in 4-1, ett mål som inte alls är rättvist även om vi inte spelar så bra som vi kan. Nu vaknar vi äntligen till liv igen ur vår koma och spelet börjar se bra ut igen. Det skapas flera farliga chanser och både Jacob och Melanie har chanser som går precis utanför. I 84:e minuten sätter Karin locket på kistan när hon gör 5-1 till de himmelsblå, även denna gång efter en läcker passning av Melanie.

Vi vinner helt rättvist med 5-1 och det var 3 viktiga poäng för att vi ska hänga på i toppen. Julia fyller år dagen till ära och denna seger var lagets gåva till henne. Melanie spelar sin sista match med laget och det är otroligt tråkigt.

-Jag talar för hela laget när jag säger att det varit en fröjd att få lära känna och spela boll med dig. 

Domaren Stephan gör en kanonmatch och vi hoppas på fler så bra domare i framtiden. Nästa onsdag står Sommen för motståndet. Klockan 19.00 på Jordbrovallen. Missa inte det!

Herr Ordförande bidrog till matchen genom att sälja kaffe och bullar till vår 20 personer stora publik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela