Seriepremiär nr 2

Publicerad 2013-05-05 19:18:00 i Matchreferat,

Eftersom vi dragit ett streck över förra matchen och inbillar oss att den aldrig har hänt så var det nu dags för seriepremiär för Torpa FF dam, om inte annat på hemmaplan!

Det var ett taggat gäng som samlas i klubbis där man som precis i alla andra storklubbar hade de hängt upp våra nya matchkläder, och oj så snygga de var. Efter ombyte skulle vi ta oss till plan, då kom förra årets skyttedrottning Karin Fröderberg på att vi spelar ju numera på gräs och då behöver man inte grusskor så fick bli en extra tur för att hämta rätt skor.

Väl på Jordbron möter vi dagens motståndare, Österbymo som redan värmer för fullt. Då de inte är mer än 13! spelare ska vi spela 9-manna, vilket vi inte har de bästa erfarenheterna ifrån sedan förra året. Domaren blåser hur som helst i gång spelat och vi börjar som vanligt lite halvlojt. Vi tar inte våra löpningar ordentligt och går heller inte riktigt in i närkamperna. Hela laget står sedan och tittar på när Österbymo trycker in 1-0, ett riktigt skitmål som vår målvakt inte ens försöker ta (hjärnsläpp?). Spelet rullar vidare, och efter ca en halvtimmes spel vaknar vi äntligen ur våran koma och börjar spela vårt spel. Detta ger resultat och Lina B, som för övrigt spelar sin första seriematch i det himmelsblå stället, trycker in 1-1 precis innan halvtidspaus.

IMG_1246 IMG_1231

I halvtid glömmer vi fort bort första halvtimmen av matchen och börjar fokusera på det vi gjort bra. Då vi även har storpublik, för att vara oss, bestämmer vi oss för att visa alla hur grymma vi egentligen är och framförallt att ha sjuk kul. Det är nu ett än mer taggat Torpa som går ut för andra halvlek.

Första 5 min är lite trevande, men betydligt bättre än innan. Österbymo får en frispark utanför straffområdet, men vår målvakt plockar säkert ner den precis vid ribban – med flera stukade fingrar som följd. Plötsligt händer det något, Torpa börjar rulla boll som aldrig för och så snyggt vi gör det. Det dröjer inte länge innan Melanie trycker in 2-1 och vi har nu vänt underläge till ledning. Vi fortsätter spela snyggt och har flera bra målchanser som antingen går utanför eller räddas av Österbymos duktiga målvakt.

När 20 min av matchen återstår gör långe Emilie en kanonpassning till Karin som lätt trycker upp bollen i ribban och in. Vad de där två än gjorde i Thailand var det oehört bra! Bara några minuter senare gör Melanie sitt andra mål och Torpas fjärde mål för dagen vilket också blir slutresultatet.

IMG_1254 IMG_1238

Kan man ge annat ett fett plus till laget som aldrig ger upp. Extra blomma till Johanna Jacobsson (trots att hon var lite sur i första halvlek ) som löper som en dåre på hela planen. 2-målsskytten Melanie som skapade flera farliga läget + vår stabila mittback Matilda som man kan lita på i alla lägen.

Hela laget gör ett jättelyft i andra halvlek och vi hade väldigt roligt vilket vi tar med oss till nästa match som går av stapeln den 14 maj mot Ekhagen.