Publicerad 2013-05-21 17:54:00 i Matchreferat,

Måndagen den 20 maj 2013 var dagen då himlen öppnade sig! Många var vi som trodde att Domedagen var här, att vår sista stund var kommen och att all fys och grusträning under försäsongen hade genomförts utan anledning.

Så blev inte fallet, utan Tor tog sin hammar och pös från stan och vi kunde genomföra omgång 4 i div 4 dam Jkpg norra!

Match mot Haga stod i agendan och det var ett taggat Torpa FF dam som samlades i klubbis. Vi visste att det skulle bli en tuff match då vi mötte ett lag som inför denna säsong egentligen skulle spelat i div 2 (oklart varför de valde att byta serie). Då vi spelat bra de senaste matcherna fanns det ändå ett gott hopp om att plocka med oss poäng från Strömsbergsvallen.

Vi anländer i på tok för god tid till planen och märker till vår förfäran att det är hela 45 minuter till matchen börjar. Torpa FF dam som är ett väldigt oerfaret lag när det gäller att komma i tid visste varken ut eller in. "Ska vi duscha innan matchen? Kanske hinner vi med en omgång wordfeud?!!"

Efter lång uppvärmning blåser domaren iaf igång matchen. Redan från start visar vi Haga att vi minsann är ett lag som inte viker sig i första stund. Det blir väldigt mycket spel i mitten av plan och inget av lagen lyckas skapa någon farlig målchans. I 25e minuten får Haga en hörna som dimper ner vid bortre stolpen. Efter slarv från vår sida så rullar bollen sakta, väldigt sakta, över mållinjen. 1-0 står sig halvleken ut. Andra halvlek speglar den första, vi flyttar dock upp laget och pressar Hagas backlinje. Vårt kviteringsmål ligger luften, Frida sätter en boll i stolpen, men farligare än så blir det tyvärr inte. Istället lyckas Haga göra 2-0 i 85 minuten, vilket även blir slutresultatet.

Haga var duktiga, men vi hade lika gärna kunnat åkt hem med 3 pinnar. Vi spelade en bra fotboll och hela laget kan gå med huvudet högt efter matchen.

En klapp i ryggen och highfive till Jennie i mål och ett stort tack till domaren Vegard som dömde på ett utomordentligt vis.