Torpa FF vs Sommen

Publicerad 2013-06-05 21:12:00 i Matchreferat,

Strålande solsken och Lina har vantarna på vilket betyder matchdag för Torpa FF damer. 16 blåklädda tjejer kom ner till Jordbron med god marginal före matchstart så innan uppvärmningen hann de flesta att bättra på brännan lite.

När matchen börjar känns det som att det där med sola innan matchen kanske inte var den bästa idén vi kläckt då flera i laget verkar ha fått solsting. Vi är slöa, det duttas med bollen och det är rena turen att inte Sommen får in ett mål då vår målis är darrig och fipplar runt med bollen. Vår trogna supporterskara undrar nog liksom vi själva vad vi egentligen håller på med.

Matchen är 21 minuter gammal då vår kapten & skyttedrottning Karin visar vägen och trycker in 1-0 vilket väcker oss ur vår koma och vi börjar nu hitta tillbaka till vårt fina spel. Därefter radar vi upp målchanser. Jacob gör ett jättejobb på sin kant, men lyckas dessvärre inte bättre än att sätta bollen i ribban. Från publiken får man höra att hennes spelstil påminner om Fredrik Ljungberg och han gjorde ju inte heller så många mål.

Dröjer dock ytterligare 20 min innan Karin trycker in även 2:an vilket står sig halvleken ut.

I halvlek bestämmer vi oss som vanligt för att vi måste gå tuffare in i situationerna, öka snacket och börja rulla ännu mera boll, vilket vi vet att vi är grymt bra på när vi bara vill.

3 min in i andra halvlek lämnar Jennie en retur som vår back snällt hjälper Sommens att peta in i mål, vi har ett gott hjärta i Torpa FF. Nu är det match & riktigt spännande. Sommen har fått målvittring, blir allt farligare och trycker på men Jennie har nu spelat upp sig och håller tätt där bak.

Det känns extra skönt när Torpas Karin ser till att utöka ledningen i 75:e matchminuten genom att sätta sitt 3:e mål för dagen. 5 minuter senare bestämmer sig Julia för att skriva in sig i målprotokollet, vilket hon gör med besked då hon snyggt dundrar in bollen. Karin avslutar sedan målkalaset med att sätta ytterligare en boll bakom Sommens målis.

Sammanfattningsvis gör vi 6 mål och vinner med 5-1. Julia gör en felfrimatch och är lätt planens bästa spelare. Sommens damer var bittra över att siffrorna inte speglade matchen, men vad gör det när det ändå är målen som räknas ☺

Torsdagen den 13 juni möter vi serieledarna Gränna klockan 19.00 på Jordbrovallen. Kom och heja på oss!