Torpa FF vs. IK Tord

Publicerad 2013-06-19 08:56:00 i Matchreferat,

Söndagen den 16 juni, ett rutinerat gammalt lag, ett ungt piggt lag, trean mot fyran, en fotbollsplan och höst svensk sommar.

Sista matchen innan sommaruppehållet för Torpa FF dam och IK Tord står för motståndet på Rosenlunds IP. Utan vinst hamnar vi på samma poäng som just Tord.

Det var ett kallt och blåsigt RIP som tog emot oss och laget kändes lite opepp på uppvärmningen. Felpass och tystnad blandades med diverse skador och gåshud. När domaren väl blåser i pipan hänger fortfarande en viss slöhet kvar över de himmelsblå. Tord spelar runt bollen fint och vi blir mest passiva och står och tittar på. Redan efter 5 minuter gör de lila sitt 1-0 mål. Jag skulle inte vilja säga att detta blir vår väckarklocka, men vi börjar iaf inse att vi nu är på en fotbollsplan. Här öppnar sig himlen och den värsta skuren i manna minna bryter lös uppe på vackra rosenlund. Båda lagen har några halvchanser men Tord håller i det mesta av spelet. I 27e minuten tar Jacob saken i egna händer då hon får bollen strax utanför straffområdet. Bollen sitter som limmad vid foten och efter att ha fintat av 4-5 tordspelare sätter hon bollen bakom Tords målvakt. . 5 minuter senare är Tord i ledning igen. Även denna gång kämpar vi oss upp från underläge genom hörna. Matilda lägger en perfekt hörna som är otagbar för Tords målvakt och försvar och bollen dimper ner mitt på Karin som med onämnd kroppsdel sätter bollen i mål. 2-2 står det i halvtid. Sa jag att det regnade?

Julia visar upp en moderiktig regnoutfit.

Vad som sas i halvtid minns jag knappt då det var så förbannat kallt. Vi skrek iaf och Magnus och Stefan sa säkert några väl valda ord och läxade upp oss så det stod härliga tilld. Inte berömde de oss för vår sambafotboll iaf.

När vi kommer ut till andra halvlek dånar musiken ur högtalarna och Torpa FF bryter ut i spontandans. Denna spontandans kan vara anledningen till att matchen slutar som den gör då den får laget på gott humör. I 58e minuten har Tord utspark. En boll som hamnar hos Lina B, hon drar till bollen som flyger 100 meter upp i luften och in bakom en chanslös målvakt. 10 minuter senare får Jacob en snygg krossboll (av Lina L kanske?!!), genom att visa sin styrka håller hon undan den försvarande backen och placerar in 4-2 till Torpa. 10 minuter senare står Tord och sover då Jacob får bollen på ett snabbt inkast. Hon serverar Ida framför mål som med en enkel bredsida sätter 5-2. 1 minut senare knycker seriens äldsta lag bollen från Tord på avspark, och Karin slår ett inlägg till Jacob som gör sitt tredje mål för dagen. Hade det velat sig väl hade matchen slutat 6-2, men i 88e får Tord ett tröstmål. Matchen slutar 6-3 och vi avslutar första halvan av serien med flaggan i topp.

Att konstatera av matchen är att vår lägsta nivå är ganska låg och att vår högsta nivå är hög. Lina L gör sin absolut bästa match i år som mittback och förtjänar en klapp i ryggen. Jacob har äntligen fått göra sitt/sina första mål och fler lär det bli! Vi må vara gamla, men nog allt har vi oerhört mycket rutin. Tord spelar en fin fotboll och de kommer att bli grymt bra när de får lite mer rutin.

Laget börjar spela ihop sig mer och mer och det ser loande ut inför matcherna efter sommaruppehållet. Vi går till halvtidsvila på en tredjeplats i serien och vi har pangat in hela 26 mål på 8 matcher. Inte illa pinkat för ett avdankat gammalt damlag som Torpa FF dam.