Returmöte Gränna

Publicerad 2013-06-14 11:19:31 i Matchreferat,

Vi har länge gått och suktat efter ett retur- och revanschmöte mot Gränna, likt ett lejon i det höga gräset beredd att anfalla den lilla antilopen. Vi såg bytet framför oss, men tyvärr nådde vi inte hela vägen fram. Som tur är får vi mat ändå till skillnad från lejonet.. nästa gång tar vi dem!

Vi hade dock inte de bästa förutsättningarna inför dagens match, en hel del av våra tjejer har åkt hem för studentfirande och många jobbade kväll. Vi hade också två sena avhopp pga skada och sjukdom. Då började jakten på inhoppare, skyttedrottningen Karin låter telefonen gå varm och får tag på två ”gamla” Torpatjejer, en gång Torpatjej alltid Torpatjej, Jojjo och Camilla. Det är konstigt att Jojjo fortfarande ställer upp och hjälper oss i varje nödsituation med tanke på att när hon gjorde det en gång fick hon en sprucken läpp, efter en hög spark, som sedan fick sys. Ett riktigt Torpahjärta har hon – hon är förövrigt Torpas trognaste supporter, nästan som en maskot. Vi var alltså nu hela 13 taggade tjejer som samlades för avspark.

Vi är väl medvetna om att Gränna är ett bra lag, med tanke på deras samarbete med Hovslätt (ett division 2 lag) ska dem ju vara det också. Vi var helt inställda på en tuff och kämpande match. Vi börjar matchen riktigt bra, håller spelet igång och snackar och hjälper varandra. Gränna har en hel del röta vid sina två första mål och det kunde lika gärna varit 0-0 eller 2-2 i halvlek. Vi skapar en hel del farliga lägen men självförtroendet sviktar lite i avsluten.

I halvtidssnacket fokuserar vi mycket på att hålla uppe det vi redan har, fortsätta kriga och ge dem en tuff match. I början på andra går snacket och viljan ner lite, detta utnyttjar Gränna maximalt och gör 2 snabba mål. Men efter en stund kommer vi tillbaka. Sista 15 är det Torpa som trycker på, Gränna blir stressade och vill helst bara göra sig av med bollen, förutom några enstaka individuella spelare som håller lugnet. Vi har en hel del farliga lägen. Jacob kommer på kanten och gör bort sin back och kommer ensam mot målvakt, hon blir dock lika stressad som den där jäkla antilopen som blir jagad av lejonet och avslutar alldeles för tidigt. Ellen har ett riktigt snygg skott som går precis utanför. Julia får en boll utifrån och drar på, men som tyvärr går över. Karin slår en fin boll till Jacob som dessvärre blir lite för hård. I 81:a minuten kommer äntligen målet – vår egna skyttedrottning Karin drar på ett säkert och snygg skott rakt in i nättaket. Tyvärr får vi inte mer utdelning än så och matchen slutar 4-1 till Gränna.

En eloge till vår vanligtvis yttermittfältare Emelie B som alstrar rollen som högerback med bravur, bryter säkert varje situation. En stjärna till Sanna som strider på och går in varje situation och fick med sig en hel del frisparkar tack vare detta. Ett stort tack till Jojjo och Camilla som ställer upp i sista sekund, ni gjorde en strålande insats bägge två – fotbollen kommer aldrig gå ur er!

På söndag väntar IK Tord upp på Rosenlund kl 17.00. Sista matchen innan sommaruppehållet, vi kommer definitivt vara taggade för en vinst. Så att vi med gott samvete kan spela fotbollstennis på resterande träningar i sommar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela