Torpa FF vs. Waggeryds IK b

Publicerad 2014-05-12 11:34:00 i Matchreferat,

Söndagen den 11 maj och omgång 3 i div. 4 dam Jönköping för Torpa FF och match mot Waggeryds IK nere på Jordbrovallen. Man hade kunnat hoppas på publikfest då vi fortfarande är obesegrade i år och fullständigt sprutat in mål, men publiken uteblev och missade därmed den blötaste matchen i år.

När vi kom ner till Jordbron från vår kära klubbis så fullständigt öppnade sig himeln och Thor med sin hammare gjorde sig väl påminnd och han bjöd även på en rejäl hagelskur. Efter 10 minuters gemenskap i bilarna på parkeringen kunde vi äntligen springa ut på den sönderregnade planen och värma upp. Waggeryd IKs tränare hade inte helt koll på reglerna vad som gäller spel mot "9manna lag" och skämde ut både sig själv och sitt lag innan domaren väl kunde blåsa igång matchen. Man märkte direkt att den blöta planen skulle kunna ställa till det rejält då bollar som gick på marken stannade i alla vattenpölar och det tog ett tag innan de båda lagen kom på hur de skulle spela. Matchen kommer inte gå till historien som den mest välspelade, men vi skapar både två och tre bra lägen där det kunnat blivit mål om det inte varit så förbaskat blött. I matchminut 40 kommer vårt förlösande 1-0 mål. Karin F får en boll på högerkanten och spelar in bollen framför mål där Sara C inte gör några misstag utan smidigt kan sätta bollen i nät. Saras första (men absolut inte sista) mål för säsongen och jag vet att hela laget unnar henne detta efter allt hennes slit under tidigare matcher. Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek speglar den första bra. Inget av lagen får igång något bra spel, men det är ändå Torpa FF som pressar på och har störst vittring på en strut. Waggeryd har en boll som touchar ribban, annars är vår backlinje som en mur tilsammans med Julia G i mål. Vi byter runt på många spelare och några testar spel på ovana positioner. I 80e minuten gör vi helt rättvist 2-0 då Karin F får en fin boll av Emma D, hon tunnlar WIKs mittback och avslutar med att även läggen en tunnel på målvakten innan bollen går i mål. Matchen slutar 2-0 och hade inte underlaget varit som det var så hade vinsten förmodligen blivit större denna dag.

Idag gör hela laget, som vanligt, en kanon match och trotts att vi inte får igång spelet som vi önskar och målen sitter långt inne så behåller vi lugnt. Jag säger som vår kära Elisabeth när hon pratar om laget "Vi är makalösa"!

Detta var vår 10e eller 11e match i år och vi går fortfarande obesegrade. Idag lottas omgång tre i Smålands cupen och vi är förväntansfulla över hur vår framtid i cupen kommer att se ut =)