Torpa FF vs. Waggeryds IK, Sm cupen

Publicerad 2014-04-30 10:42:00 i Matchreferat,

Det var en gång en liten kvartersklubb som höll till i hjärtat av Jönköping. I klubben fanns tre st fotbollslag, det var två herrlag och ett damlag. Klubben som är väldigt liten har sällan setts som något större hot mot den övriga fotbollseliten i Jönköping....fram tills tisdagen den 29 maj!

Torpa FF dam som relativt smidigt tog sig genom gruppspelet i Smålands cupen genom 5-0 seger mot Norrahammars IK och 3-1 seger mot Tabergs SK stod nu redo för nästa omgång i cupen. Lottade motståndare var div 2 laget Waggeryds IK.

Direkt när domaren blåser i pipan får vi erfara att det är ett duktigt lag vi möter dagen till ära och det är inte förän i matchminut 3 som vi faktiskt får tag i bollen genom ett inkast och då väljer att lägga vår första av 2 tilldelade straffar (dessa straffar pga att det skiljer 2 divisioner mellan lagen). Karin tar den första straffen och låter den så gott som slicka stolpen innan den går in i mål bakom en chanslös WIK målvakt och 1-0 till Torpa FF. 5 minuter senare vill vi lägga vår andra straff och Jenny kliver fram till straffpunkten. Dessvärre räddar målvakten straffen denna gång. Waggeryd som pressat på de första 10 minutrarna blir nog lite tagna på sängen när vi börjar spela runt bollen och ta oss fram. Vi skapar några halvfarliga lägen, bla har Karin en långboll som går precis över ribban och Waggeryd som bara spelar långbollar lyckas aldrig komma till något farligt avslut. I slutminutrarna får de blå till ett snyggt passningsspel och Malin B kan passa till Julia G (vår ena målvakt som dagen till ära testar på livet som forward) som vänder om och drar till ett sånt förbannat bra skott att hon själv förmodligen inte ens kunnat ta bollen om det var hon som stod i mål. 2-0 till Torpa FF och det blev eufori på plan! Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek kommer många nog inte sätta sig på minnet pga av vårt skönspel. Wik gör 2-1 redan i andra minuten och det känns som att denna halvlek kan bli väääääldigt lång. Vi blir loja i närkamperna och vi slår bort många viktiga bollar. Tur är att att Torpa FF dam inte bara är kända för att spela bra och rolig fotboll (vilket vi inte gjorde under denna helvlek) utan även pga vår kämparanda. Vi ger aldrig upp. Trotts att vi är tvåa på många bollar så får WIK aldrig någon chans att riktigt komma till avslut. Att de dessutom har medvind i andra halvlek är inte till deras fördel då de fortsätter med sina långbollar. Många bollar rullar ut över kortlinjen eller rakt I Jennies famn. De sista 15 minutrarna blir olidliga. Vi hade inför match pratat om att dagens sammandrabbning som en träningsmatch, men nu hade vi verkligen chansen att faktiskt vinna och gå vidare (inte för att någon någonsin tvivlat på det, men ändå). När domaren blåser i pipan vet glädjen inga gränser. Torpa FF vinner med 2-1 mot ett lag som ligger 2 div över. Heja!

Dagens härligaste kommentar kommer från Sara C under tiden vi joggar ner efter matchen.
Laget - Fy fasen vad skönt, vi är så jäkla bra!
Laget - Och snygga!!
Sara - Jätte skönt. Kul!
Laget - Shit vad häftigt att vi vann!
Sara - Vann vi?!!
(Sara är alltid glad när andra är glada)

Nu väntar vi med spänning på vilket lag vi kommer få möta härnäst. Men först massa seriespel. Nästa match är tisdagen den 6 maj kl 19.00 på Jorbron. Missa inte det!

Lekeryd/Svarttorp vs. Torpa FF

Publicerad 2014-04-28 13:31:08 i Matchreferat,

7 månader och 6 dagar av längtan...

...Så länge sedan är det Torpa FF dam senast spelade seriematch. Så tro mig när jag säger att den 27 april var efterlängtad.

Seriepremiär och match borta mot Lekeryd/Svarttorp. Solen sken ikapp med de glada tillropen från ett taggat Torpa FF dam, dagen till ära i det nattsvarta matchstället. Medans det äldre TFF njöt av solens strålar så verkade det betydligt värre för ett ungt LSSK som enligt egen utsago höll på att trilla av pinnen pga värmen.

Matchen startade väldigt trevande. LSSK pressade på, men lyckades aldrig komma till något farligt avslut. Efter 10 min pressade vi på, även vi utan att skapa någon farlig chans. Det märktes att det var första matchen på gräs då inget av lagen fick till något skönspel. I 27e minuten får Johanna J tag på bollen och sätter fart mot målen. LSSK:s mittback och målvakt bestämmer att sätta stopp för henne genom varsin riktigt otrevlig tackling på var sida om huvudet. Johanna som blir liggande i straffområdet slipper bäras ut med nackkrage och istället får vi straff. Den nu rutinerade straffläggaren Karin lägger upp bollen på straffpunkten och kan utan större problem placera bollen i mål. 1-0 till Torpa! Nu pressar vi på mer och det skapas både halvfarliga chanser och hörnor. En av hörnorna förvaltar Julia B på bästa möjliga vis genom att på egen slagen hörna knorra in bollen vid bottre stolpe och därmed är 2-0 ett faktum.

I halvtid pratar vi om vad vi behöver göra bättre till andra halvlek. Hela laget är överrens om att spelet inte funkar så bra och att vi gör det för svårt för oss. Snabbare pass, krossbollar mellan LSSK:s höga backlinje och att se till att ha roligt är det vi kommer fram till ska vara vägen till seger.

När domaren blåser i pipan och andra halvlek startar så ser spelet tyvärr ut ungefär som första halvlek började. Vi får inte alls till det snabba, fina spel som vi numera är vana vid. Däremot kämpar hela laget för att inte släppa in något mål och därför lyckas LSSK inte heller komma till något farligt avslut, och när de väl börjar närma sig strafformådet så är Jennie där och plockar varje boll. Vi lyckas dock få till endel bra krossbollar mellan backarna och vi kommer igenom, tyvärr utan att lyckas göra något mål. I slutminutern får Karin iaf en fin krossboll av Julia B och kan springa ifrån sin back och placera in 3-0 bakom LSSK:s målvakt.

3-0 blev även slutresultatet och de 3 första poängen av många är i hamn. Vi får tyvärr inte till vårt spel, men pga  vår kämparanda lyckas vi ändå vinna. Jennie håller nollan, Frida gör en fantastisk insats på sin högerkant där hon springer på alla bollar, backlinjen är hårda men rättvisa och gör LSSK:s anfallsspel helt omöjligt och Matilda testar på spel som mittmitt och högermitt utöver sin vanliga mittbacksplats, och dessutom gör det helt fenomenalt. Att vi dessutom gör mål på straff, hörna och spelmål är inte heller fy skam. Lekeryd/Svarttorp är ett ungt och spelskickligt lag som säkerligen kommer vara att räkna med i serien. Hade de lagt mer energi på att spela boll än att klaga på varandra, domaren, sig själva och på oss så hade det nog sett ännu bättre ut för egen del. Ett stort plus till domaren Anton Cerderholm som gör en fantastisk match.

Nästa match för Torpa FF dam går av stapeln redan imorgon (29/4) då andra omgången av Smålands cupen spelas mot div. 2 laget Waggeryds IK kl 19.00 på Jordbrovallen. Missa inte det!

Torpa FF vs. Norrahammars IK

Publicerad 2014-04-01 09:20:21 i Matchreferat,

Söndagen den 30 mars var det dags att åter igen spela match i Smålandscupen. I vår första gruppspelsmatch vann vi rättvist mot Taberg SK med 3-1, denna gång stod Norrahammars IK för motståndet. Ett mitten lag i div. 3 skulle denna dag få bekänna färg mot Jönköpings snyggaste och bästa lag, Torpa FF dam!

16 taggade spelare samlades som vanlig i klubbis. Coach Peter försökte lugna (läs tagga ner) våra nerver lite genom att påpeka att vi bara skulle se dagens match som en träningsmatch (såvida vi inte vann, för då var det minsann allvar). Peter, som alltid har rätt, fick laget att bli lugna som filbunkar och det sedvanliga fnittret var åter tillbaka.

Även inför denna match hade vi valt att lägga vår tilldelade straff så tidigt som möjligt och matchen var bara minuten gammal när domaren blåste straff till de himmelsblå. Karin travade fram till straffpunkten och placerade in 1-0 till Torpa FF. I vårt lag har vi någon form av förbannelse över oss. Vi spelar sällan på topp från avspark, utan det tar oss 10-15 min att komma igång. Den här gången måste det varit riktigt dålig karma i laget då vi inte kom igång med vårt spel alls de 45 första minuterna. Passarna var inte tillräckligt hårda, de kom på ½ meters höjd, vi gick inte in i närkamperna och när vi väl kom till avslut så kunde NIKs målvakt enkelt ta hand om skotten. Jenny I springer vid något tillfälle ifrån hela NIK och sätter bollen i insida stolpe. Bollyschlingen väljer dock att rulla längs hela mållinjen och sen ut (planen måste vara ojämn på Junebäcken). Som tur var får inte NIK fart på sitt spel heller och det blir aldrig riktigt farligt, utan 1-0 står sig halvleken ut.

I halvtid blir vi uppläxade av coach Peter och coach Magnus om vårt loja spel. När dessa herrar talar, då lyssnar vi. Så i andra halvlek blir spelet bättre. Det vi gjorde sämre i första halvlek ser bättre ut i andra halvlek, även om vi inte får igång vårt spel som vi önskar. Det är ändå press mot ett mål och 2-0 hänger i luften för Torpa FF. I 68e minuten får vi hörna. Julia får till en super träff och Frida kan stånga sig fram i straffområdet och nicka in 2-0. Eufori uppstår då nickmål är väldigt ovanligt i vårt lag. I och med Fridas mål så händer det något i laget. Jag säger inte att spelet blev mycket bättre, men vi börjar göra mål. I 71a minuten får Karin en fin krossboll av Frida, hon går med bollen och vickar den förbi NIKs målis och 3-0 är ett faktum. 4 minuter senare lägger Malin L en fin boll mellan backarna fram till en löpande Karin. Målvakten hinner före fram till bollen och drar på ett direktskott rakt i nyllet på henne. Denna gång har vi turen med oss för bollen studsar åt rätt håll och Karin kan fullfölja sin löpning och sätta 4-0 i öppet mål. Och i 88 minuten sätter Jacob punkt för matchen då hon på ett snabbt inkast av Lina Ben kan vända upp bollen, se att målvakten är långt ute och placera in 5-0 vid bortre stolpe.

Matchen slutar 5-0 och det är en skön vinst då vi spelade vår kanske sämsta match för i år. I och med vinsten så vinner vi även vår grupp i Smålandscupen genom 8 gjorda mål och 1 insläppt. I början av maj är nästa omgång i cupen och då ansluter även lagen från div 1 & 2.

Kul att Jennie håller nollan i mål. Mindre kul att Lina L får förbaskat ont i ryggen.

Torpa FFs måtto har alltid varit ”vi är inte bäst på plan men har kul ändå”. Jag tror att det börjar bli dags att byta måtto till ”vi är bäst och snyggast på plan och har kul ändå”.