Torpa FF vs. Tenhult/Hovslätt

Publicerad 2014-05-07 12:54:00 i Matchreferat,

Tisdagen den 6 maj var dagen då Torpa FF dam spelade sin första seriematch nere på Jordbron 2014 mot Tenhult/Hovslätt. Vädret som under ett par veckor hade visat sig från sin bästa sida visade sig dagen till ära från sin inte alls lika trevliga sida. Värme, klarblå himmel och strålande sol hade nu ersatts av kyla, snålblåst och regn. Underställ och värmebrallor hade plockats fram och våra trogna supportrar och "fotbollsfruar" hade bunkrat på sig kläder som om det vore bandymatch i februari på gång. Ja ni förstår säkert, det var kallt.

Som vanligt var de blå på ett otroligt bra humör och när domaren blåser igång matchen så tar Torpa tag i bollen direkt. Vår avsaknad av bra passningsspel var borta med vinden och vi spelade runt riktigt fint. Vi skapade 3-4 farliga lägen i matchinledningen, men fokusen hade inte riktigt hunnit infinna sig och därför resulterade avsluten tyvärr inte i några mål. Det skulle dröja till den 13 minuten innan Tenhult/Hovslätt lyckades ta sig över halvplan och detta ledde till en hörna. En hörna som farvaltades på bästa tänkbara sätt och rätt vad det var låg vi under med 0-1 efter en sjukt snygg skarv som gick rakt upp i nättaket. Jag tror inte att någon blev speciellt oroliga då vi fullständigt dominerat matchen hittills. Vi fortsätter att spela vårt spel och på en fint slagen hörna av Julia B så kan Karin F lirka in reduceringen till Torpa FF i 22 minuten. Vi fortsätter att pressa på och det skapas hörna på hörna. 10 min efter 1-1 målet så kan Malin B nicka in en fint slagen hörna av Lina Ber och vi är äntligen i ledning. I 40e minuten gör vi även 3-1 då Malin B i kamp med 2 backar kan nicka fram bollen till Karin F som placerar in bollen i mål.

I halvtid har coach Peter och coach Magnus inget att säga mer än att de är super nöjda. Och är de nöjda så är vi nöjda. Andra halvlek böjar på samma sätt som första och vi krigar på för att komma till ännu fler avslut. Torpa FF är både etta och tvåa på alla bollar och Tenhult/hovslätt tillåts aldrig att sätta igång något riktigt spel och det blir bara spel mot ett mål. 4 min in i andra halvlek blir Jenny I serverad en fin boll av Sara C som klipper till bollen över Tenhult/hovslätts målvakt och 4-1 är ett faktum. 10 min senare får målvaktsjulia (även denna match forwardsjulia) en perfekt boll av Julia B, hon vänder om och klipper till bollen som letar sig mellan benen på målvakten och ställningen är 5-1. Karin F punkterar matchen genom att gör 6-1 i den 80e minuten efter fin krossboll av Julia B.

Enligt coach Peter är detta vår mest välspelade match i år och det är en bra betyg (då vi än så länge är obesegrade på våra 8 eller 9 matcher som vi spelat i år). Jag citerar coach Peter (med vissa förtydliganden): *Backlinjen med målvakts Jennie S gör ett perfekt jobb, vågar spela och bidrar stort till alla våra mål. Mittfälltet levererar hela tiden bollar som skapar ytor och oreda i deras försvar. Anfallet levererar mål, väggpass, agerar tergetplayer och pressar i rätt lägen. En perfekt genomförd match av alla 16. Vi har en bredd och en idé som gör att vi kan gå runt på mycket folk utan att det förändrar vårt spel".

Ni hör ju! Inte nog med att vi levererar på plan, vår sammanhållning i laget är inte av denna värld. Kanske är det därför så många nya spelare kommer till oss och sedan väljer att stanna. Nästa macth är söndagen den 11 maj kl 17.00 på Jordbron, Waggeryd IKs b-lag står för motståndet. Missa inte det!