Skillingaryd IS vs. Torpa FF

Publicerad 2014-05-23 12:54:17 i Matchreferat,

Tja, tja bloggen!

I måndags spelade vi äntligen match igen! Efter 8 dagars väntan så får man en viss abstinens över att få sparka boll i tävlingssammanhang och denna gång stod Skillingaryg IS för motståndet. Det var 16 st taggade damer som packade in sig i bilarna för avfärd mot just Skillingaryd. Vi skulle nu möta ett lag som vi aldrig tidigare mött och vår kära mittback Jenny I, som tidigare spelar för SIS, försökte förklara motståndarlagets styrkor och svagheter.

På väg till matchen så öppnade sig återigen himlen (precis som förra matchen) och regn, åska och blixtrar avlöste varandra. Detta resulterade självklart i en regnskadad plan som SIS:s tränare försökte fixa bäst han kunde med massa sand. Till en början sågs ett ganska lojt Torpa FF springa runt och stressa i planens alla pölar men efter 5-10 minuter tog vi tag i taktpinnen och började spela runt bollen. Vi fick igång ett bra passningsspel där snygga kombinationer av en touch och väggspel gjorde att vi gång på gång rann igenom SIS försvar. Efter 12 minuter gör vi 1-0 på hörna. Lina Bertilsson slår in bollen som dimper ner vid straffpunkten och Sara C är snabbt framme och knäar in bollen. Vi fortsätter trumma på och i 25e minuten lägger Karin F en instickare till Julia B som i sin tur slår tbx bollen till Karin som med en utsida kan skarvar in bollen mellan benen på en SIS back och göra 2-0. Vi har kontroll över spelet genom hela matchen och vi hinner även göra 3-0 innan halvleken är slut. Detta då Lina Bertilsson med sin känsliga högerfot ännu en gång lägger en fin hörna som Sara på bästa tänkbara vis nickar in i mål. *gåshud*

I halvtid får vi veta av coach Peter och coach Magnus att vi sköter oss bra på det blöta underlaget. Vi gör många byten i halvtid, trotts detta fortsätter vi med vårt fina spel. Tyvärr lyckas Skillingaryd gör mål på ett långskott som glider mellan vantarna på Jennie S i mål. Men ett torpamål hänger i luften och det är i princip spel mot ett mål. 10 min in i andra halvlek kommer vårt 4-1 då målvakts Julia G fintar bort sin back nere vid kortlinjen och slår en fin pass snett bakåt som Karin F sedan enkelt kan vinkla in vid bottre stolpen. Även att vi har större delen av spelet så gör SIS sitt andra mål i matchen i slutminutrarna. När domaren blåser i pipan skrivs resultatet 4-2 till #bäst #snyggast #torpaff

Trotts att typ halva laget sprang Göteborgsvarvet två dagar tidigare så orkade vi ändå springa bort Skillingaryd och vårt passningsspel var stundtals det bästa på hela året. Frida sprang sönder Skillingaryds högerkant (trotts sin skadade fot) och Julia B, Emma D och Lina Bertilsson ägde allt spel i mitten.

"Förutom de första tio så var det ett taggat och spelsuget Torpa, trots vädret. Återigen spelar vi bra fotboll, skapar många chanser och oroar motståndarna högt upp i plan. Alla tänker fotboll, gör det med ett leende vilket skapar kreativitet. Alla lagdelar från målis upp till spets fungerar och är fullt delaktiga i spelet. Väldigt kul också att två av våra anfallare gör fyra mål. Karin och Sara/Julia spelade i går perfekt, följde laget upp och ner, var spelbara i alla våra omställningar, i djup och i sidled. Detta Skapade de ytor på kanterna som till slut drog sönder deras försvarsspel helt." /Peter Elm

Nu har vi lite speluppehåll tills den 2 juni. Väntan lär bli väldigt lång!