Torpa FF vs. Bankeryd SK

Publicerad 2014-03-10 15:34:31 i Matchreferat, Träningsmatch,

Lördagen den 8 mars var den dag då våren kom till stan. Solen sken, fåglarna kvittrade och byborna började leta upp sina vita Converse och skinnjackor.

Men det var inte uppståndelsen över att våren var här som gjorde denna dag så enastående, utan det faktum att Torpa FF dam spelade sin första match för året.

Det var 15 st nervösa men ändå väldigt snygga spelare som träffades i klubbis för taktiksnack och ombyte. Coach Peter försökte med alla knep han kunde för att lugna nerverna i laget, vilket inte alltid faller sig så enkelt när laget är så uppspelta att de låter som en lördagskväll efter några kalla på samlingen.

Väl på plan byttes nervositeten till glädje och under uppvärmningen syntes det att det var ett taggat lag som snart skulle braka samma mot motståndarna. Nu kan jag låta lite divig som kallar motståndarna för motståndare, men det var inte för än i matchminut 42 som vi först blev påminda om vårt motstånd, nämligen Bankeryd SK.

När domaren blåser igång matchen tar Torpa FF direkt tag i bollen. Vi spelar runt och stressar inte till avslut. Bankeryd får mest jaga boll, och hade vi varit lite kyligare i våra avslut så hade första målet kunnat komma tidigt. Tids nog kom iaf det förlösande 1-0 målet genom Karin. Efter en finfin framspelning av Jacob lyckas hon på något vänster chippa bollen över BSK:s målvakt. Chanserna avlöste därefter varandra men målen lös med sin frånvaro. I matchminut 42 släpper vi helt plötsligt vårt inövade boxspel och Bankeryd får komma över mittlinjen och komma till två halvchanser. Detta misstag fixas snabbt till av laget och istället ökar vi på till 2-0 genom Julia B som precis utanför straffområdet lägger en välplacerad boll över målvakten och in vid bortre stolpen.

I halvtid får vi mycket ros av coach Peter och coach Magnus, men vi blir även uppmanade om att passa oss för att ett betydligt mer taggat Bankeryd i andra halvlek.

Våra coacher, som aldrig har fel, hade helt rätt i att Bankeryd kommer att vara taggade. Ett hittills ganska stillastående BSK börjar nu spela runt bollen och får stundtals till ett fint spel. Vi blir lite stressade och börjar passa i luften istället för på marken. När Charlott sedan gör 3-0 till de himmelsblå i öppet mål efter en fin pass av Jenny I så får vi äntligen tag i spelet igen. Jenny I ökar sedan på till 4-0 och det blir även slutresultatet.

Sjuk gott med vinst i vår första match för året, 4 st olika målskyttar och ett gudomligt spel (även om vi tappade lite i andra halvlek). Dagen till ära hade vi 4 nya spelare på plan som alla skötte det med bravu. Det ser onekligen bra ut inför kommande träningsmatcher, Smålands cupen och serien.

Nästa match för damlaget är lördagen den 15 mars på Junebäcken. Kom ner om fira ännu en vinst med oss då.

Heja Torpa FF!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela