Taberg SK vs. Torpa FF

Publicerad 2014-03-23 22:55:00 i Matchreferat,

Lördagen den 22 mars, Johanna Sörensens, Torpas trognaste supporters födelsedag och Torpa FF dams första match i Smålands cupen. Match mot Taberg SK på Junebäcken.

Då vi spelar i en serie under Taberg har vi rätt att lägga en straff när vi vill under matchen och det var även så vi inledde dagens sammandrabbning. Dagens straffskytt var Karin och hon förvaltade denna målchans på bästa möjliga sätt genom att placera in bollen och Torpa var i ledning innan matchen ens haft avspark. När matchen sedan sparkas igång så är det inget skönspel från något av lagen. Även om vi har större delen av spelet så är det stressat och laget blir på tok för långt för att vi ska får igång vårt passningsspel. Vi visar dock prov på en grym kämparada och det resulterar i att vi gör 2-0 i 23 minuten. På ett snabbt inkast nickskarvar Karin bollen in till Lina Ben i straffområdet som med enorm styrka tar sig mellan två backar och lägger in bollen vid bortre stolpe. Spelet fortsätter lite halvdant och i 30 minuten gör Taberg 2-1. Det blir dock ingen långvarig glädje i hos de gulröda då Torpa gör 3-1 ett par minuter senare. Sara kämpar till sig bollen på mittplan och slår en perfekt boll fram till Karin som kan springa ifrån sin back och sedan tåfjutta in bollen bakom en chanslös målvakt.

3-1 håller sig sedan halvleken ut. Lite pausevila är nu behövligt då vi inte riktigt fått igång vårt spel under de första 45 minuterna. Även om vi vet vad vi gör fel på plan, så är det alltid skönt när coach Peter och coach Magnus kan sätta ord på det.

I andra halvlek syns ett betydligt mer spelskickligt lag på plan. Även om vi inte riktigt når upp till vår högstanivå så kan vi ändå spela runt bollen mer och Taberg får springa och jaga. Vi skapar några målchanser, men resultatet från första halvlek står sig hela matchen ut. Även om vi inte spelar vårt bästa spel så visar vi även att vi håller en hög nivå. Att vinna med 3-1 mot ett lag som förra året spelade div 2 är något vi gärna gör fler gånger!

Malin Lang gör sin första match i det himmelsblå stället. Målvakts Julia testar på spel som forward, Lina Ben gör sitt första mål för Torpa. Vi kom till spel med 15 sjukt bra spelare, och det känns häftigt att veta att vi har nästa lika många bra spelare i laget som inte var med på matchen. Nästa match är kommande söndag då vi spelar vår andra och sista match i gruppspelet i Smålands cupen mot Norrahammars IK, missa inte det!