Torpa FF vs. Mariebo IK, Sm cupen

Publicerad 2014-06-15 12:26:44 i Matchreferat,

Torsdagen den 12 juni utspelades scener som förmodligan aldrig tidigare hade utspelats i Torpa FF sammanhäng då ett av Torpas lag på något vänster lyckats ta sig till omgång 3 i Smålandscupen. Detta genom att första ha slagit ut Norrahammars IK och Taberg SK (som båda spelar i div 3) samt div 2 laget Waggeryds IK i omgång 2. Torpa dam stod denna dag för sin största drabbning någonsin, match mot div 1 laget Mariebo IK!
 
På förhand skulle man väl kunna säga att MIK var förhandsfavoriter då de ligger 3 serier över oss och när de blå kommer till Jordebron med endast 11 spelare så blev våra odds inte direkt bättre. 
Vi var dock inställda på att vi hade en tuff uppgift framför oss och då vi såg matchen som en "bonus" pga vårt slit i tidigare matcher så tror jag inte att någon i laget kände någon jätte press på att vi var tvunga att vinna dagens drabbning. 
 
Då det skiljer 3 divisioner mellan oss och MIK så hade vi 3 straffar som vi skulle få förvalta. Vi gjorde som vi gjort de tidigare Sm matcherna och bestämde att vi skulle lägga våra straffar direkt i början av matchen. Vi börjar med att sätta vår första straff genom Karin F. Andra straffen lägger Lina L, men där är målvakten listig och lyckas rädda bollen. Straff nr 3 sätter Karin F också i mål. En 2-0 ledning som sedan höll i sig ända tills 36e matchminuten. Mariebo är hela tiden det lag som för spelet men de lyckas inte göra något mer mål under första halvlek och vi går segrande med 2-1. 
 
I andra halvlek gör MIK 2 snabba mål och tar ledningen med 3-2. Det märks en väldigt nivåskillnad mellan oss och dom men vi slutar ändå aldrig kämpa. Backlinjen, Jennie S i mål och mittfälltet gör en heroisk insatts i sitt försvarsspel medan Karin och Sara på topp täcker ytor och jobbar med understöd under de 90 minutrarna av matchen. Mariebo seger skrivs till slut 7-2. 
 
Hela laget är värda en klapp på axeln efter matchen. Ingen ger någonsin upp, och detta är även något som MIKs tränare också säger. Trotts stort underläge så fortsätter vi jobba för att hålla siffrorna nere. Större delen av matchen är vi rädda för att försöka spela runt bollen men när vi väl börjar försöka så kommer vi till ett par anfall, även om det aldrig hinner bli riktigt svettigt för MIKs målvakt. Coach Peter har den senaste tiden sagt "pressen på oss blir hela tiden större och större, förmodligen tror ni att pressen på er är större än vad den egentligen är. Vi är nu det lag som alla andra lag vill vinna mot och tids nog så kommer förmodligen en förlust". Jag tycker att vi gjorde helt rätt i att ta vår förlust i denna match. Nu är det fullt fokus på de två kvarvarande matcherna i serien innan sommaruppehållet. 
 
Heja Torpa FF!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela