Torpa FF vs. Norrahammars IK

Publicerad 2014-04-01 09:20:21 i Matchreferat,

Söndagen den 30 mars var det dags att åter igen spela match i Smålandscupen. I vår första gruppspelsmatch vann vi rättvist mot Taberg SK med 3-1, denna gång stod Norrahammars IK för motståndet. Ett mitten lag i div. 3 skulle denna dag få bekänna färg mot Jönköpings snyggaste och bästa lag, Torpa FF dam!

16 taggade spelare samlades som vanlig i klubbis. Coach Peter försökte lugna (läs tagga ner) våra nerver lite genom att påpeka att vi bara skulle se dagens match som en träningsmatch (såvida vi inte vann, för då var det minsann allvar). Peter, som alltid har rätt, fick laget att bli lugna som filbunkar och det sedvanliga fnittret var åter tillbaka.

Även inför denna match hade vi valt att lägga vår tilldelade straff så tidigt som möjligt och matchen var bara minuten gammal när domaren blåste straff till de himmelsblå. Karin travade fram till straffpunkten och placerade in 1-0 till Torpa FF. I vårt lag har vi någon form av förbannelse över oss. Vi spelar sällan på topp från avspark, utan det tar oss 10-15 min att komma igång. Den här gången måste det varit riktigt dålig karma i laget då vi inte kom igång med vårt spel alls de 45 första minuterna. Passarna var inte tillräckligt hårda, de kom på ½ meters höjd, vi gick inte in i närkamperna och när vi väl kom till avslut så kunde NIKs målvakt enkelt ta hand om skotten. Jenny I springer vid något tillfälle ifrån hela NIK och sätter bollen i insida stolpe. Bollyschlingen väljer dock att rulla längs hela mållinjen och sen ut (planen måste vara ojämn på Junebäcken). Som tur var får inte NIK fart på sitt spel heller och det blir aldrig riktigt farligt, utan 1-0 står sig halvleken ut.

I halvtid blir vi uppläxade av coach Peter och coach Magnus om vårt loja spel. När dessa herrar talar, då lyssnar vi. Så i andra halvlek blir spelet bättre. Det vi gjorde sämre i första halvlek ser bättre ut i andra halvlek, även om vi inte får igång vårt spel som vi önskar. Det är ändå press mot ett mål och 2-0 hänger i luften för Torpa FF. I 68e minuten får vi hörna. Julia får till en super träff och Frida kan stånga sig fram i straffområdet och nicka in 2-0. Eufori uppstår då nickmål är väldigt ovanligt i vårt lag. I och med Fridas mål så händer det något i laget. Jag säger inte att spelet blev mycket bättre, men vi börjar göra mål. I 71a minuten får Karin en fin krossboll av Frida, hon går med bollen och vickar den förbi NIKs målis och 3-0 är ett faktum. 4 minuter senare lägger Malin L en fin boll mellan backarna fram till en löpande Karin. Målvakten hinner före fram till bollen och drar på ett direktskott rakt i nyllet på henne. Denna gång har vi turen med oss för bollen studsar åt rätt håll och Karin kan fullfölja sin löpning och sätta 4-0 i öppet mål. Och i 88 minuten sätter Jacob punkt för matchen då hon på ett snabbt inkast av Lina Ben kan vända upp bollen, se att målvakten är långt ute och placera in 5-0 vid bortre stolpe.

Matchen slutar 5-0 och det är en skön vinst då vi spelade vår kanske sämsta match för i år. I och med vinsten så vinner vi även vår grupp i Smålandscupen genom 8 gjorda mål och 1 insläppt. I början av maj är nästa omgång i cupen och då ansluter även lagen från div 1 & 2.

Kul att Jennie håller nollan i mål. Mindre kul att Lina L får förbaskat ont i ryggen. 

Torpa FFs måtto har alltid varit ”vi är inte bäst på plan men har kul ändå”. Jag tror att det börjar bli dags att byta måtto till ”vi är bäst och snyggast på plan och har kul ändå”. 

Snabba men framförallt snygga!
 
1-0 till de himmelsblå på straff.
 
Jennie hade en lugn dag på jobbet.
 
Slutminuterna i matchen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela