2013 med Torpa FF dam

Publicerad 2013-09-30 14:58:00 i Matchreferat,

Söndagen den 29 septembert spelades den absolut sista matchen i Div. 4 JKPG Norra. Detta innebär slutet på denhär säsongen för vårt kära damlag. Men vägen till idag har inte varit spikrak. Jag skulle inte kalla vägen för bergochdalbana heller, men lite svajig, lite sådär som en lördagskväll.
 
Under året som gått har vi haft 28 olika spelare på matchspel. Vissa har tränat massvis, medans andra avdankade gamla torpaiter (stort tack Jojjo och Camilla) har följt sitt torpahjärta och hoppat in i matchspel när det krisat. Av dessa 28 damer var 10 st sprillans nya i det himelsblå stället. Spelarna Evelina, Julia och Johanna J (vi hoppas få se ditt glada nylle i november) har lämnat laget för studier och jobb i andra städer och länder, men de har också valt att komma tillbaka till laget efter sin hemkomst. Vissa matcher var vi 16  spelare och vissa blev tom petade för att lämna plats åt de andra, medan vi andra matcher var 10 spelare.
 
Vi började säsongen med spel i smålandscupen (eller blev vi uteslutna ur den?). Med många nya spelare och endel veteraner borta så föll vi i båda matcherna. Sen var det dags för match mot NIK, ett lag i div. 3. Under denna match var vår alltid så vrdefulla målvakt Jennie borta och två tappra utespelare tog en för laget och ställde sig i mål. Det blev förlust med 3-1 trotts Karn och Matildas heroiska insatts i mål. Jag vill minnas att Emilie pangade in ett mål med vänstern på halvvolly strax utanför straffområdet, målvakten hann inte ens blinka innan bollen satt i nätet. I sista matchen innan seriestart stod Bankeryd för motståndet. Nu hade vi hunnit spela ihop oss och det slutade i en grymt skön 3-0 seger nere på Junebäcken. 
 
Inför årets seriespel hade vi som målsättning att komma topp tre i serien. Vi hade många nya lag att möta som vi inte visste mycket om sedan tidigare, samt en handfull med lag som ställde upp med B-lag alternativt hade konstiga samarbeten med klubbar i högra divisioner. Detta fick vi erfara redan första matchen då vi krossades med 6-0 borta mot Gränna (Gränna/Hovslätt-div2). Detta var även den största förlust vi åkte på. Storsta vinsten skrevs 5-1 mot Sommens och Eksjö x2 och 6-2 i andra matchen mot Sommens. 
 
Årets matchresultat
 
Vad var bra med serien 2013?
Att vi förmodligen var äldst, vilket vi varit de senaste 5 åren, och att vi trotts vår ålder är bäst och snyggast. Det är alltid lika roligt att träffa laget, varesej det är match, träning, golftävling, fest eller att vi äter mat (och som vi ätit under året). De bra domarna vill jag höja till skyarna också. De som insett att vi inte spelar flickfotboll längre!
 
Vad var sämst då?
Hur tusan kommer det sig att man spelar mot lag som ligger över en timme ifrån Jönköping när man spelar i Div. 4 JKPG? Finns det så förbaskat dåligt med damlag på vår nivå? Jag känner även en viss frustration mot de lag som valt att ha ett samarbete med klubbar i högre divisioner. Samarbeten i all ära, men serien blir knappast rättvis när spelare från högre divisioner kommer för att stötta upp (jag tänker i huvudsak på Gränna/Hovslätt mot Sommen som slutar 15-0 eller IK Tord mot Ekhagen/Egnahem 5-1). 1-0 fölusten mot Österbymo sved riktigt hårt dessutom, samt de dåliga domarna. De som fortfarande tror att vi spelar flickfotboll.
 
Hur gick det då i serien för Torpa FF dam?
  • Vi spelade 14 matcher
  • Vi vann 8 matcher (4 hemma och 4 borta)
  • Vi förlorade 6 matcher 
  • Vi pangade in 39 mål
  • Vi släppte in 32 mål
  • Vi gör i snitt 2,78 mål/match
Inte illa för att vara ett avdankat gammalt damlag va? Vi har haft 12 olika målskyttar 
Matilda gjorde ett snyggt mål direkt på hörna mot Österbymo som skrevs som självmål och jag vill även minnas att Lina B gjort ett till mål som skrevs på någon annan. Emilie och Magdalena pangade även in ett par strutar på försäsongen. 
 
Ni har fortfarande inte fått svar på hur det gick för vårt kära damlag under serien. Svaret kommer här:
 
VI KOM TREA!!
 
Ja det gjorde vi. Samma poäng och samma målskillnad som IK Tord dock, men vi höll vår målsättning och det är förbaskat gött. Hela laget är värda en hård klapp på axeln efter en bra genomför säsong. Nu kör vi uppehåll i någon vecka, sen börjar vi ladda inför nästa års säsong, förhoppningsvis med samma härliga spelare (inklusiva några goa nyförvärv).
 
/Torpa FF dam
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Torpa FF

På den här bloggen kommer du att kunna läsa om Torpa FF dam och deras upptåg. Matchreferat och andra festligheter går hand i hand i bloggen, och du kommer inte kunna göra annat än att älska detta avdankade gamla damlag. Vår hemmaplan är Jordbrovallen som ligger på söder/Torpa i Jönköping. Vi har 2 herrlag och 1 damlag i serispel under 2013. Klubben motto är och har alltid varit : "VI ÄR INTE BÄST PÅ PLAN MEN VI HAR KUL ÄNDÅ "

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela