Torpa FF vs. Bankeryd SK

Publicerad 2014-06-06 14:28:47 i Matchreferat,

"Du gamla, du fria, du fjällhöga nord."
Jag väljer att starta dagens text med att citera Zlatan.

Igår var matchen vi väntat på att få spela sedan omgång 1 i div 4 Jkpg, match mot Bankeryd SK. Ett Bankeryd som imponerat genom hela serien och fram tills förra omgången legat före oss i serien på bättre målskillnad. Vi kallade matchen för "en tidig seriefinal" och det stod tidigt klart varför BSK legat i topp hela serien.

Efter att ha börjat förra matchen i motståndarens tempo så blev vi tillsagda på skarpen att så inte fick ske i denna match. Redan från första minut stor det klart att det skulle bli en tuff match. Bankeryd hade ett fint spel, men det var vi som tryckte på framåt. I matchminut 10 får vi en frispark strax bakom mittlinjen. Julia B är snabb som en kobra då hon hugger tag i bollen och slår en perfekt pass mellan BSKs backlinje till Karin som löper amok i mitten. Hon tar med sig bollen till straffområdet och placerar kyligt in 1-0 till Jönköpings stolthet, Torpa FF dam. Vi behåller pressen ett tag till, sen släpper vi in Bankeryd i matchen. De har några snabba och löpvilliga mittfältare och forwards som sliter i anfallet, men det känns inte som att BSK har något direkt inövat anfallsspel och därför lyckas backlinjen och Julia G i mål ta hand om bollen varje gång de närmar sig straffområdet. 1-0 står sig halvleken ut.

Coach Peter och coach Magnus tycker att vi stressar mycket med bollen och att vi ska ta det lite mer piano. Ni som följer Torpa FF dam frenetriskt vet att när vi börja spela långbollar och höjdbollar, då är vi stressade. Detta tar vi tag i i andra halvlek och får direkt till ett bättre spel. 10 min in i andra halvlek gör Jenny I en "Julia". 10-15 meter utanför straffområdet drar hon till bollen som en chanslös BSK målis tvingas släppa in mellan fingertopparna och ribban, 2-0 till Torpa och nu kan vi andas ut lite. Matchen fortsätter med ett jämnt spel mellan lagen men just när BSK börjar få vittring på vårt straffområdet gör vi 3-0. Karin F tar ner en boll och vänder upp sin motspelare, därefter skickar hon iväg en pass mellan backarna på en löpandes Sara C. Sara som blivit måltokig tar med sig bollen med en back hack i häl, för att sedan med en oberäknelig tåfjutt sätta bollen i nät.
Bankeryd gör sedan ett snyggt mål på frispark genom sin duktiga mittmitt, men vad hjälps det när domaren blåser i pipan och resultatet skrivs 3-1 till #bäst #snyggast #torpaff

I och med dagens vinst så gör vi ett ryck i toppen av tabellen, 6 poäng före tvåan och trean och med en match mindre spelad. Idag lyfter jag Julia G i mål som är så stabil att man inte blir nervös en endaste gång, Jenny I som löper ifrån sin mittbacksplats för att göra mål andra matchen i rad, samt Emma D som var förbenat hård men rättvis på innermitt tillsammans med Julia B.

Nästa seriematch spelas på söndag på Rosenlunds IP mot IK Tord. Håll utkik på vår facebook Torpa FF eller på vår instagram @torpaff för att se vilken tid matchen startar.