Mullsjö IF vs. Torpa FF

Publicerad 2014-06-04 23:07:00 i Matchreferat,

Efter ett 2 veckor långt matchuppehåll var det i måndags äntligen dags för seriespel, bortamatch och omgång 5 för Torpa FF dam i Div.4 Jkpg. Dagens motstånd stod Mullsjö IF för, ett ungt lag som vi aldrig tidigare mött. Denna dag sken solen och planen var i perfekt skick, något som de blå dessvärre inte varit vana vid den senaste tiden, kanske var det just därför det gick som det gick. Vid vinst i dagens match skulle vi äntligen ta steget upp som serieledare då vår rival Bankerys SK snöpligt förlorat sina två senaste matcher...

När domaren blåser igång matchen är det ett ofokuserat Torpa som mest stirrar omkring och har solen i ögonen. Snabbt passningsspel, fantasifulla kombinationer och snygga krossbollar var bytt mot höga långbollar, stressat spel och felpass. Mullsjö som är ett spelskickligt lag får äga bollen och tar den snabbt ifrån oss när vi väl får tag i den. Även om vårt spel är lite fattigt så gör vår stabila backlinje och Julia G i mål inga misstag och därför får Mullsjö heller inte till någon målchans. I 23e minuten får Karin F och Lina B till några väggpass på sin kant och Lina får med sig bollen ner till kortlinjen. Efter att snyggt ha chippat bollen över två backar och Mullsjös målis kan Karin smidigt lägga in bollen i öppet mål och äntligen göra 1-0 till Torpa. Av erfarenhet vet vi nu om att när vi väl gjort vårt första mål så kommer det alltid ett gäng till. Efter 10 min lägger Julia B en fin hörna som efter lite trassel i straffområdet hamnar hos Jenny I. Hon gör inga misstag utan trycker upp ett löjligt hårt skott i nättaket och vi utökar vår ledning till 2-0. Vi hinner även göra 3-0 innan domaren blåser för halvtid. Efter en fin prestation av Sara C ser Mullsjös back ingen annan utväg än att rädda bollen från mål genom att ta den med handen och domaren blåser straff. Karin F som numera titulerar sig "erfaren straffskytt" gör som hon brukar och sätter bollen i nät.

I halvtid blir det ord och inga visor (på ett ömt vis) från coach Peter och coach Magnus om vårt passningsspel. Vi förundras alltid över hur de kan ändra hela vårt spel bara genom några väl valda ord. Även om vårt spel börjat ordna upp sig under de sista 15 minutrarna i första halvlek så lyckas vi i andra halvlek riktigt få tag i boll. Nu börjar vi spela runt och hela laget blir delaktiga i våra anfall. Mullsjö börjar få jaga boll och efter 7 min gör vi mål igen. Sara C lägger en helt suverän boll över backlinjen som Malin L tar ner, vänder upp ett gäng backar och brassar in i mål och 4-0 är ett faktum. Malin som denna dag gjorde sin sista match med oss, gör sitt första mål för Torpa och jag tror inte jag sett laget fira så pass efter ett mål som efter detta. Vi fortsätter att pressa på och Mullsjö tillåts aldrig få igång det fina spel som de hade de första 20 minutrarna av matchen. 15 min senare tar Julia B tillfället i akt att pressentera sitt fina skott då hon 10-15 meter utanför straffområdet klipper till bollen i målvaktens bottre kryss. Ett perfekt sätt att avsluta dagens målskörd på. Vi har flertalet farliga målchanser, bla Frida B som får solsting och testar på att göra mål med hela handen, något som domaren inte riktigt godkänner. Matchen slutar 5-0 till Torpa FF, ett resultat vi får vara väldigt nöjda med då vi inte riktigt kom in i vårt eget spel.

Malin B gör ett riktigt bra jobb på sin kant och sedan som mittmitt då hon flertalet gånger snurrar upp Mullsjös försvar, hon spelar roligt och kreativt och lyfter laget idag. Och målis Jennie S, som spelar ute idag, är överallt och ingenstans och hon ger motståndarnas backlinje minimal tid att försöka få igång något spel bakifrån. Hela laget är värda en puss på kinden då de aldrig ger upp utan behåller tålamodet trotts mindra bra spel. Det är sedan detta som resulterar i att vi sedan börjar producera mål.

Mullsjö är ett spelsklickligt lag som säkerligen kommer att vara att räkna med i serien och under de kommande åren och det är alltid kul att möta ett lag som spelar schysst trotts underläge. All cred till dom!
I och med segern är vi alltså uppe i serieledning, något vi väntat på hela året. Vi är fortfarande obesegrade och även om vi är gamla och inte kan spela boll i solsken så är vi helt klart värda vår framgång!

Nästa match är torsdagen den 5 juni kl. 19.00 på Jordbrovallen. Då är det tidig seriefinal när vi möter tvåan i serien, Bankeryd SK. Missa inte det!