IK Tord vs. Torpa FF

Publicerad 2014-06-11 21:41:00 i Matchreferat,

Hej å hå vad tiden går. 3-4 dagar sedan Torpas storslagna match mot IK Tord, här kommer referatet iaf, bättre sent än jätte sent!

Söndag och omgång 7 i Div 4 JKPG dam. En extrem värme hade letat sig till Rosenlunds IP och drabbningen mellan Torpa FF dam och IK Tord. Opassande nog så valde vi denna dag att komma till matchstart med 12 spelare varav hälften var halvsjuka och halvskadade.

Under uppvärmningen kändes inget riktigt go i laget och detta var något som coach Peter påpekade och sa att vi fick absolut inte spela lika lojt som vi gjorde i början av matchen mot Mullsjö. Kloka som vi är så säger vi inte emot coach utan låter Tord leka med bollen endast i första matchminuten. Sen blev det samba! Vi är etta på var enda boll, vi sliter för våra lagkamrater och vi får till väldigt fina kombinationer. Då 7 st av de 12 spelarna som var med från matchstart är backar i vanliga fall så skulle man kunna tro att matchen skulle kunna bli lite defensiv från vårt håll. Så blev det inte. De backar som nu flyttats upp på mittfällt och som forward såg sin chans att få anfalla, och som de anföll. Linn var som en brunstig älg där hon skenade fram och tillbaka på sin kant och ställde till en riktig oreda hos de lilas försvar och Emelie brassade på med all fotbollstrolleri hon kunde. Vi gör 1-0 redan i 4e minuten då Linn löper sig fri med boll på sin kant och slår en fin pass in i mitten till Karin. Karin i sin tur tar med bollen och lägger den förbi Tords målvakt och in i mål. Värmen gör sig påminns och denna match gör vi minst lika många löpningar ut mot sidlinjen för att dricka som vi gör på plan. 10 min efter vårt första mål får Karin bollen efter en felpass i Tord, hon gör bort sin spelare och skickar in bollen till Emelie P, som i sin tur placerar in sitt första mål i år och vårt 2-0 mål. Det är under hela halvleken spel mot ett mål och Julia B som inte verkar det minsta berörd av vädret är som ett yrväder över hela plan och är förbaskat nära mål ett par gånger. I 43e minuten hamnar bollen hos Matilda, hon är uppmärksam på Tords höga backlinje och lägger en helt fenomenal krossboll till Karin som kan löpa ifrån sina backar och lägga bollen förbi målvakten. Stolpe in och 3-0 till de helt slutkörda äldre damerna från Torpa.

Halvtidsvilan är uppskattad och vi pratar om att planera våra löpningar för att orka längre. Emma D och Ylva har nu anslutit till laget och kan ge avlastning för några av de sjuka och halvskadade spelarna. Det hinner gå 9 minuter av andra halvlek innan det är dags för 4-0. (Kan hända att det blir lite fel nu med vem som gjorde vilken assist och jag vet inte om jag ska skylla på värmen som var, att vi gjorde så många mål eller åldern) Charlotte får iaf bollen på sin högerkant och lägger in en fin boll mot straffområdet. Karin är snabbast på bollen och kan skarva in den förbi en chanslös målvakt. Om Tord tyckt det var besvärligt med en forward som löpt lodrätt matchen igenom så får de det riktigt tufft nu, då Linn stövlar in som forward och är riktigt sugen på att göra mål. De farliga målchanserna avlöser varandra och i 79e minuten får Karin en boll som hon förvaltar på samma vis som hon gjort tre gånger tidigare i matchen, nämligen med att sätta den i mål (oklart vem som gjorde ass, Linn kanske?). Nu vill nog Tord bara få slut på eländet, men innan domaren blåser av matchen hinner vi även göra 6-0. På en bakåtpass från Karin kommer Linn och Jenny I i full kareta mot bollen. Linn är steget före och drar till den rakt upp i måltaket. Ett minst sagt bra sätt att avsluta en fantastiskt välspelad match på.

Idag har vi verkligen på blåstället och tar en himla fin seger efter ett rejält lagarbete. Alla kämpar för varandra och våra backar Linn, Emelie P och Jonna som tagit ett kliv uppåt i plan visar prov på fin spelbredd. Julia är omänlsklig då hon löper sönder Tords mittfällt, backlinjen och Jennie i mål är som vanligt felfria. Lina B och Emma D äger mitten och tar varje boll, Charlotte kämpar hårt på sin kant och Karin får göra mål igen.

Serien går helt enkelt vår väg då de andra lagen i serien envisas med att köra "alla vinner mot alla" principen, vilket inte riktigt fungerar då det leder till att man ibland förlorar och spelar oavgjort. Nästa seriematch är tisdagen den 17 juni.

Imorgon (torsdag 12 juni) är det dock en väldigt stor dag för oss i Torpa FF dam. Då spelas nämligen omgång 3 i Smålands cupen. För motståndet står inga mindre än Mariebo IK, ett lag som ligger i div 1. Känns mäktligt! Missa inte det. Klockan 19.00 på Jordbrovallen.