Torpa FF vs. Waggeryds IK, Sm cupen

Publicerad 2014-04-30 10:42:00 i Matchreferat,

Det var en gång en liten kvartersklubb som höll till i hjärtat av Jönköping. I klubben fanns tre st fotbollslag, det var två herrlag och ett damlag. Klubben som är väldigt liten har sällan setts som något större hot mot den övriga fotbollseliten i Jönköping....fram tills tisdagen den 29 maj!

Torpa FF dam som relativt smidigt tog sig genom gruppspelet i Smålands cupen genom 5-0 seger mot Norrahammars IK och 3-1 seger mot Tabergs SK stod nu redo för nästa omgång i cupen. Lottade motståndare var div 2 laget Waggeryds IK.

Direkt när domaren blåser i pipan får vi erfara att det är ett duktigt lag vi möter dagen till ära och det är inte förän i matchminut 3 som vi faktiskt får tag i bollen genom ett inkast och då väljer att lägga vår första av 2 tilldelade straffar (dessa straffar pga att det skiljer 2 divisioner mellan lagen). Karin tar den första straffen och låter den så gott som slicka stolpen innan den går in i mål bakom en chanslös WIK målvakt och 1-0 till Torpa FF. 5 minuter senare vill vi lägga vår andra straff och Jenny kliver fram till straffpunkten. Dessvärre räddar målvakten straffen denna gång. Waggeryd som pressat på de första 10 minutrarna blir nog lite tagna på sängen när vi börjar spela runt bollen och ta oss fram. Vi skapar några halvfarliga lägen, bla har Karin en långboll som går precis över ribban och Waggeryd som bara spelar långbollar lyckas aldrig komma till något farligt avslut. I slutminutrarna får de blå till ett snyggt passningsspel och Malin B kan passa till Julia G (vår ena målvakt som dagen till ära testar på livet som forward) som vänder om och drar till ett sånt förbannat bra skott att hon själv förmodligen inte ens kunnat ta bollen om det var hon som stod i mål. 2-0 till Torpa FF och det blev eufori på plan! Resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek kommer många nog inte sätta sig på minnet pga av vårt skönspel. Wik gör 2-1 redan i andra minuten och det känns som att denna halvlek kan bli väääääldigt lång. Vi blir loja i närkamperna och vi slår bort många viktiga bollar. Tur är att att Torpa FF dam inte bara är kända för att spela bra och rolig fotboll (vilket vi inte gjorde under denna helvlek) utan även pga vår kämparanda. Vi ger aldrig upp. Trotts att vi är tvåa på många bollar så får WIK aldrig någon chans att riktigt komma till avslut. Att de dessutom har medvind i andra halvlek är inte till deras fördel då de fortsätter med sina långbollar. Många bollar rullar ut över kortlinjen eller rakt I Jennies famn. De sista 15 minutrarna blir olidliga. Vi hade inför match pratat om att dagens sammandrabbning som en träningsmatch, men nu hade vi verkligen chansen att faktiskt vinna och gå vidare (inte för att någon någonsin tvivlat på det, men ändå). När domaren blåser i pipan vet glädjen inga gränser. Torpa FF vinner med 2-1 mot ett lag som ligger 2 div över. Heja!

Dagens härligaste kommentar kommer från Sara C under tiden vi joggar ner efter matchen.
Laget - Fy fasen vad skönt, vi är så jäkla bra!