Publicerad 2014-04-28 13:31:08 i Matchreferat,

7 månader och 6 dagar av längtan...

...Så länge sedan är det Torpa FF dam senast spelade seriematch. Så tro mig när jag säger att den 27 april var efterlängtad.

Seriepremiär och match borta mot Lekeryd/Svarttorp. Solen sken ikapp med de glada tillropen från ett taggat Torpa FF dam, dagen till ära i det nattsvarta matchstället. Medans det äldre TFF njöt av solens strålar så verkade det betydligt värre för ett ungt LSSK som enligt egen utsago höll på att trilla av pinnen pga värmen.

Matchen startade väldigt trevande. LSSK pressade på, men lyckades aldrig komma till något farligt avslut. Efter 10 min pressade vi på, även vi utan att skapa någon farlig chans. Det märktes att det var första matchen på gräs då inget av lagen fick till något skönspel. I 27e minuten får Johanna J tag på bollen och sätter fart mot målen. LSSK:s mittback och målvakt bestämmer att sätta stopp för henne genom varsin riktigt otrevlig tackling på var sida om huvudet. Johanna som blir liggande i straffområdet slipper bäras ut med nackkrage och istället får vi straff. Den nu rutinerade straffläggaren Karin lägger upp bollen på straffpunkten och kan utan större problem placera bollen i mål. 1-0 till Torpa! Nu pressar vi på mer och det skapas både halvfarliga chanser och hörnor. En av hörnorna förvaltar Julia B på bästa möjliga vis genom att på egen slagen hörna knorra in bollen vid bottre stolpe och därmed är 2-0 ett faktum.

I halvtid pratar vi om vad vi behöver göra bättre till andra halvlek. Hela laget är överrens om att spelet inte funkar så bra och att vi gör det för svårt för oss. Snabbare pass, krossbollar mellan LSSK:s höga backlinje och att se till att ha roligt är det vi kommer fram till ska vara vägen till seger.

När domaren blåser i pipan och andra halvlek startar så ser spelet tyvärr ut ungefär som första halvlek började. Vi får inte alls till det snabba, fina spel som vi numera är vana vid. Däremot kämpar hela laget för att inte släppa in något mål och därför lyckas LSSK inte heller komma till något farligt avslut, och när de väl börjar närma sig strafformådet så är Jennie där och plockar varje boll. Vi lyckas dock få till endel bra krossbollar mellan backarna och vi kommer igenom, tyvärr utan att lyckas göra något mål. I slutminutern får Karin iaf en fin krossboll av Julia B och kan springa ifrån sin back och placera in 3-0 bakom LSSK:s målvakt.

3-0 blev även slutresultatet och de 3 första poängen av många är i hamn. Vi får tyvärr inte till vårt spel, men pga  vår kämparanda lyckas vi ändå vinna. Jennie håller nollan, Frida gör en fantastisk insats på sin högerkant där hon springer på alla bollar, backlinjen är hårda men rättvisa och gör LSSK:s anfallsspel helt omöjligt och Matilda testar på spel som mittmitt och högermitt utöver sin vanliga mittbacksplats, och dessutom gör det helt fenomenalt. Att vi dessutom gör mål på straff, hörna och spelmål är inte heller fy skam. Lekeryd/Svarttorp är ett ungt och spelskickligt lag som säkerligen kommer vara att räkna med i serien. Hade de lagt mer energi på att spela boll än att klaga på varandra, domaren, sig själva och på oss så hade det nog sett ännu bättre ut för egen del. Ett stort plus till domaren Anton Cerderholm som gör en fantastisk match.

Nästa match för Torpa FF dam går av stapeln redan imorgon (29/4) då andra omgången av Smålands cupen spelas mot div. 2 laget Waggeryds IK kl 19.00 på Jordbrovallen. Missa inte det!